Автосалон София 2022 отвори врати! Вижте най-интересното от изложението

Автосалон София 2022 отвори врати! Вижте най-интересното от изложението

04/06/2022 0 By Габриела Стойчева

След тригодишно отсъствие, най-очакваното изложение за коли у нас - Автосалон София - се завръна с мощно присъствие, рекорден брой експонати и предоставени коли за тест, а също и разнообразие от награди

Автосалон София 2022 отвори врати на 3 юни предпремиерно за журналисти и нетърпеливи гости. От днес, 4 юни, вече всеки, който иска да надникне в света на мобилността, може да посети изложението. 

Щанда на Шел България на Автосалон София 2022
© Deyan Yordanov / didooriginal

И тази година отново Shell е един от генералните спонсори на събитието, където всеки посетител ще може да се изправи срещу времето във виртуален болид от Формула 1 на симулатора на щанда им. Разбира се, наградите, предоставени от Shell България, са не по-малко атрактивни.

Щанда на Opel на Автосалон София 2022

Близо 200 е броят на изложениете коли. Повече от 14 премиери се случиха, което е прецедент за България. Малка част от тях бяха Renault Megane E-TECH Electric и SUV-а Austral и звездата Citroen Ami. Обичайните гиганти като BMW, Audi, Mercedes и VW са с особено силно присъствие, представяйки най-актуалните и очаквани модели. 

Щанда на Рено на Автосалон София 2022

На щанда на BMW на Автосалон София 2022 ще откриете най-мощния откъм въртящ момент автомобил в цялата история на марката – с цели 1000 Нм – изцяло електрическият BMW iX M60. Отново на щанда на баварците посетителите ще могат да разгледат отблизо новата Серия 2 Купе, BMW i4 с опционалната специална значка BMW M 50 YRS и други вълнуващи модели. 

Audi представи обновените RS6 Avant и RS3, но няма как да не споменем и звездата на техния щанд – e-tron GT. 

Mercedes стъпи с две премиери за българския пазар – новият Mercedes SL в изпълнение 63 AMG и изцяло електрическият EQE E53.

Mercedes Benz SL 63 AMG на Автосалон София 2022

Освен обичайната гама от електромобили на VW, премиера за България направи и дългоочакваният ID.5 GTX.

VW ID. 5 GTX на Автосалон София 2022

Subaru също ни изненада с премиера, когато представи изцяло електрическия Solterra. Сред звездите на изложението е и Ford Bronco, който е свалил покрива си. Skoda също избра Автосалон София 2022 да представи атрактивната по-мощна версия на Enyaq Coupe – iv RS.

Toyota вдигна покривалото на bZ4X.