Williams показа FW46 – новият болид за 2024 г. във Формула 1

06/02/2024 0 By Габриела Стойчева

Williams Racing днес разкри новата разцветка на отбора за колата, която ще бъде управлявана от Алекс Албън и Логан Сарджънт в предстоящия сезон Формула 1

С мисия да се завърне начело на решетката, Williams разкри синия си болид в сърцето на Ню Йорк във водещия магазин на PUMA на Пето авеню.

По време на премиерата Williams Racing също обяви ново многогодишно основно партньорство с Komatsu, водещ производител на строително, минно, горско и промишлено тежко оборудване.

Komatsu не е непознато за Williams име. Двете компании имаха успешно партньорство през 80-те и 90-те години, което включваше доставка на компоненти за скоростни кутии за спечелилите титлата болиди от 1996 и 1997 г.

Колите на McLaren и Haas за 2024 г.

Williams, бъдейки отбор, силно ангажиран с феновете си, организира преди време състезание на техния сайт, от който бяха избрани 46 късметлии, които получиха специална среща и поздрав с Алекс и Логан в Манхатън.

Цветовете за 2024 г. са съвременен почит към наследството на Williams Racing, което включва девет световни шампионата за конструктори, седем шампионата при пилоти и 114 победи в състезания. Както вече споменахме, болидът ще носи името FW46, следвайки традицията за именуване FW, въведена от легендарния основател на отбора сър Франк Уилямс.

FW46 ще остане изложен в магазина на PUMA, който е домакин на събитието, до неделя, 11 февруари. 

FW46 също така е първият автомобил, изцяло разработен под ръководството на ръководителя на отбора Джеймс Воулс, и ще направи своя дебют на пистата в предсезонен промоционален снимачен ден в Бахрейн на 20 февруари преди официалния предсезонен тест, започващ на 21 февруари.