McLaren е първият отбор, който показва цветовете на болида си за 2024 г.

McLaren е първият отбор, който показва цветовете на болида си за 2024 г.

16/01/2024 0 By Габриела Стойчева

McLaren стана първият отбор от Формула 1, който показа цветовете на болида си за 2024 г.

Болидът на McLaren за сезон 2024 г. ще носи името MCL38. Той ще бъде официално разкрит на 14 февруари, когато отборът завърши шейкдаун сесия в Силвърстоун. 

Цветовата схема запазва микса от оранжево и черно, като топлият цвят е доминиращ. Това е основната схема на британския отбор от 2018 г. насам. Назад във времето ни връщат нотките на хром, който беше доминиращ цвят в периода 2006 – 2014 г.

Ливърито ще включва и някои от най-големите световни марки и организации – партньори на McLaren във Формула 1.

Ландо Норис и Оскар Пиастри ще продължат да карат за McLaren и през този сезон. Норис има подписан многогодишен договор с отбора, който вероятно ще продължи и след 2026 г., докато съотборникът му Пиастри е с договор в отбора до 2026 г.

Шефът на отбора Андреа Стела ще бъде начело за втория си сезон в McLaren. Към него се присъединяват уважавания бивш технически магьосник на Red Bull Роб Маршал и бившият аеродинамичен специалист на Ferrari Дейвид Санчес.

Предстои да видим и в действие McLaren MCL38 в Бахрейн на предсезонни тестове, които започват на 21 февруари.

„Радваме се да пуснем нашите цветове във Формула 1 за 2024 г. преди новия сезон“, каза изпълнителният директор на McLaren Racing Зак Браун. „Дизайнът изглежда страхотно и нямам търпение да се състезава и да го видя да оживява на пистата следващия месец.”

„Не започнахме 2023 г., както искахме, но Андреа и екипът свършиха страхотна работа след организационното преструктуриране, което влезе в действие, и упоритата работа продължава, докато пренасяме този отличен импулс в кампанията за 2024 г.”