Посрещнете прототипът на BMW, който ще се бори в LMDh класа догодина

Посрещнете прототипът на BMW, който ще се бори в LMDh класа догодина

06/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

BMW M Hybrid V8 - това е състезателната кола на BMW, която ще вземе участие в шампионата IMSA WeatherTech SportsCar през 2023 г. в клас LMDh

BMW M Motorsport показа как ще изглежда бъдещата състезателна кола, с която ще стартира участието си в IMSA догодина малко преди предстоящите й тестове. Подходящо кръстен BMW M Hybrid V8, прототипът носи окраска, дело на MW Group Designworks, и празнува историята на BMW M Motorsport в Северна Америка, като същевременно определя динамично хибридно електрическо бъдеще. 

BMW M Hybrid V8 джанти

Отличителният белег на дизайна на BMW M Hybrid V8 са широките двойни бъбреци отпред. Освен големият размер на решетки, типичният М стил е допълнен от елементи като емблемата за 50-ата годишнина на капака, двойни фарове, динамичен профил, иконичната чупка на „Хофмайстер” и странични огледала със специфичен за M моделите дизайн

Камуфлажната окраска, в която BMW M Hybrid V8 ще завърши тестовете си, съдържа много елементи от пет десетилетия история на автомобилните състезания в Северна Америка. Изображенията на емблематични състезателни автомобили като BMW 3.0 CSL от 1976 г., BMW M1/C от 1981 г., BMW 320i Turbo от 1978 г., BMW GTP от 1986 г., BMW M3 E36 GTS-2, BMW Z4 GTLM и BMW M8 GTE са въплътени в екстериора.

Така те създават графичната мозайка, която скрива формата на BMW M Hybrid V8, за да поддържа конкурентно IP по време на тестване за разработка.

BMW M Hybrid V8 цветове

„Дизайнът се корени в ДНК-то на BMW за целенасочено, ефективно представяне, а смелият, решителен характер на екстериора предизвиква превъзходството на BMW за турбо мощност, сега обединена с оптимизирано хибридно електрическо задвижване.“, споделя глобалният автомобилен директор на BMW Group Designworks Майкъл Скъли. 

Тазги година отборите, хомологирали автомобил за LMDh класа, могат да вземат тестови участия в някои състезания, но без да им бъдат присъждани точки. От догодина официално стартира клас LMDh, който заедно с LMH ще се представлява най-високото ниво автомобили в състезанията по издръжливост, сложени под обща знаменател като категория Hypercar.

Преки конкуренти на BMW M Hybrid V8 в LMDh класа ще са Audi и Porsche.

Снимки: BMW M Motorsport