Rimac Nevera е вече официално сертифициран за Европа, първите доставки са след броени месеци

Rimac Nevera е вече официално сертифициран за Европа, първите доставки са след броени месеци

05/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

В съобщение отпреди минути Мате Римац обяви, че Rimac Nevera официално е получил сертификация за Европа

Най-накрая получихме окончателните документи за сертифицирането на типа на ЕС за Rimac Nevera от властите. Това е важно за нас, тъй като сме инвестирали безброй часове, хиляди тестове, години упорита работа и много унищожени хиперколи, за да стигнем до тук. Сертификационните документи в САЩ също трябва да пристигнат през следващите няколко седмици.”

Rimac Nevera слиза от поточната линия

Това означава, че вече доставките към клиенти могат да започнат, а Rimac обещава първите бройки да бъдат доставени в рамките на следващите няколко месеца. Първият произведен Rimac Nevera е вече факт и е сглобен в новопостроената фабрика в Янкомир.

Rimac Nevera е вече официално сертифициран за Европа

Започнахме проекта Nevera от чист лист хартия през 2017 г. в момент, когато бяхме много различна компания – само 200 служители с общ капитал, набран до тази дата от 40 милиона евро. Показахме колата на автомобилното изложение в Женева през 2018 г. – много рано. Повярвайте ми, няма да направим тази грешка никога повече! Бяхме наивни и мислехме, че ще можем да изпратим колата през 2020 г. Както винаги, нещата никога не вървят по план (особено за такъв сложен проект), така че сега сме тук – с над 1500 служители, общо 830 милиона евро набран капитал, с много повече сива коса и опит. Научихме толкова много и ще приложим това към всичко, което ще правим в бъдеще.”

В съобщението са споделени и части от официалния документ, който е дълъг цели 899 страници.

Снимки: Rimac Automobili