Тестовете на състезателния автомобил на Porsche за клас LMDh напредват усилено

Тестовете на състезателния автомобил на Porsche за клас LMDh напредват усилено

19/05/2022 0 By GRACE PACE RACE

Прототипът LMDh на Porsche вече е изминал повече от 6000 км от пускането му в началото на 2022 г.

Екипът за разработка и експлоатация на Porsche Penske Motorsport е получил положителен общ резултат след първите четири месеца на тестване.

Прототипът вече е преминал пред изпитания във Вайсах (Германия) и по европейските писти Барселона, Арагон и Спа-Франкоршамп. 

Заводските пилоти на Porsche, включително Фредерик Маковецки от Франция, Фелипе Наср от Бразилия и американецът-датчанин Камерън, са били зад волана на автомобила с хибридно задвижване по време на проведените досега тестове за разработка.

Урс Куратле, ръководител на Works Motorsport LMDh

„От началото на май нашият автомобил LMDh вече е изминал повече от 6000 км при широк спектър от условия“, казва Урс Куратле, ръководител на Works Motorsport LMDh. 

Това разстояние съответства почти точно на разстоянието, изминато от най-бързите прототипи в американската серия IMSA (клас DPi) по време на цялото 24-часово състезание в Дайтона – включително всички тренировъчни сесии и официални тестове (тридневният „Рев преди 24-те“ ), както и 100-минутното квалификационно състезание и легендарното 24-часово състезание. Фокусът на тестовата работа до момента е върху функционалните проверки, оптимизирането на взаимодействието между V8 битурбо двигателя с вътрешно горене и хибридните компоненти и работата по разработката с партньора за гуми Michelin.

Porsche LMDh на пистата

През следващите месеци са планирани допълнителни тестове, включително в Северна Америка. Колата LMDh е планирана да се състезава за общи победи в 24-те часа на Льо Ман, Дайтона и Себринг, наред с други събития, от 2023 г.

Снимки: Porsche