Стартира производството на 275-те броя Mercedes-AMG ONE

Стартира производството на 275-те броя Mercedes-AMG ONE

10/08/2022 0 By GRACE PACE RACE

Хибридната хиперкола Mercedes-AMG ONE с технологията на Формула 1 най-накрая влиза в производство

Вече сме ви разказвали подробно за чудовището от Афалтербах тук, което ще използва най-усъвършенстваната автомобилна технология в света. Разбира се, става въпрос за подобна от Формула 1, и по-конкретно хибридно задвижване с 1,6-литров V6 турбо двигател и четири електрически мотора. Mercedes-AMG ONE има чудовищните 1063 к.с., но – забележете – дори AMG не може да ни каже с точност въртящият момент…

Производството на Mercedes-AMG ONE стартира

Освен това, Mercedes-AMG ONE впечатлява и като първия хиперавтомобил, който пренася текущата хибридна технология от Формула 1 почти едно към едно от състезателната писта на пътя. Това е възможно благодарение на силния екип зад проекта, съставен от Mercedes‑AMG, Mercedes‑AMG High Performance Powertrains и производственият партньор Multimatic.

Всичките 275 броя ще бъдат ръчно сглобени в 16 монтажни и тестови станции от над 50 специалисти. Много работни стъпки “напомнят производството на висококачествени луксозни часовници”: някои подсистеми първо се сглобяват предварително и се тестват за функционалност, след това отново се разглобяват и едва след това се монтират финално в автомобила. 

Карбоновите панели на Mercedes-AMG ONE

Най-голямо внимание ще бъде обърнато върху монокока от въглеродни влакна, чиято дебелина е едва 1,2 милиметра. 

В следващата стъпка ще бъдат сглобени задвижващият механизъм в лицето на 1,6-литровият V6 турбо двигател, високоволтовата батерия и общо четирите електрически мотора. Всеки елемент от задвижващия блок е тестван по същата технология както и двигателят на болида на Mercedes от Формула 1, дори на същите тестови стендове в Бриксуърт.

Поставянето на хибридния двигател с технология от Формула 1 в Mercedes-AMG ONE

Последният етап от производството е белязан от разгръщане на близкия тестов полигон, където всеки Mercedes‑AMG ONE се подлага на финален тест за приемане от фабричен тестов шофьор. 

Първият сглобен Mercedes-AMG ONE

Веднага след тяхното одобрение, превозното средство се осигурява с подходяща транспортна защита и се транспортира в затворен камион до централата на Mercedes‑AMG в Афалтербах. Там се провежда както техническият инструктаж на автомобила от експертите на Mercedes-AMG ONE, така и предаването на автомобила.

Както споменахме, едва 275 единици ще излязат от завода в Ковънтри, Великобритания; първите превозни средства на клиентите ще бъдат доставени през втората половина на 2022 г. 

Снимки: Mercedes-AMG