Новият рекордьор на Нюрбургринг в категория електромобили: Porsche Taycan Turbo S

Новият рекордьор на Нюрбургринг в категория електромобили: Porsche Taycan Turbo S

10/08/2022 0 By GRACE PACE RACE

Porsche детонира предишния рекордьор Tesla Model S Plaid с новия Taycan Turbo S, изпреварвайки електромобила на Мъск с цели три секунди

Porsche Taycan Turbo S направи обиколка на Нюрбургринг за 7:33 минути, което го записа като най-бързия електромобил на “Ринга”. Така поставеното от Tesla Model S Plaid време от 7:35.6 минути (2021 г.) по 20,8-километровото трасе вече отива на второ място.

Въпросният модел е получил леко надграждане над стандартното ниво в лицето на новия комплект за изпълнение и Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Това обаче не го приобщава към модицифираните автомобили на Нюрбургринг; с изключение на клетката за безопасност и състезателни седалки – рекордьорът Taycan Turbo S е изцяло стандартен сериен автомобил. Дори един от най-важните аспекти на пистата – теглото – не се различава от серийно производство Taycan Turbo S.

Новият рекордьор на Нюрбургринг в категория електромобили: Porsche Taycan Turbo S

Споменатият комплект за изпълнение включва 21-инчови джанти с дизайн RS-Spyder, обути в Pirelli P Zero Corsa, които вече се предлагат за Taycan. Друг елемент от комплекта е софтуерна актуализация на Porsche 4D Chassis Control, така че да работи в хармония със спортните гуми. Системата анализира и синхронизира всички системи на шасито на Taycan в реално време. 

Рекордът на Нюрбургринг за електромобили е на Porsche Taycan Turbo S

Комплектът за изпълнение се предлага от Porsche Tequipment. В момента се предлага само в Германия и само за спортния седан Taycan Turbo S от моделната година 2023. Производството на тези автомобили стартира в края на юли 2022 г., докато самият комплект за изпълнение се очаква да бъде наличен за клиенти от края на годината. 

„Радваме се, че рекордът на Нюрбургринг за електрически автомобили отново е в ръцете на Porsche“, казва Кевин Гиек, вицепрезидент Model Line Taycan. „Това време за обиколка не само показва колко голям потенциал се крие в нашия нов комплект за представяне, но също така потвърждава още веднъж гените на спортните автомобили на Taycan.“ 

По отношение на параметри, Taycan Turbo S впечатлява с 616 к.с., а с активен Launch Control колата достига максимум от ослепяващите 750 к.с. от покой. 

Видео: Taycan Turbo S поставя нов рекорд на Нюрбургринг

Снимки: Porsche