Рекорд за 2022 г.: Bugatti достави най-големия брой автомобили в модерната си история

Рекорд за 2022 г.: Bugatti достави най-големия брой автомобили в модерната си история

10/01/2023 0 By GRACE PACE RACE

„Ако е сравнимо, вече не е Bugatti“

Изглежда сливането на Bugatti, които носят над 110-годишна история, с Rimac – компания, едва навършила десетилетие от съществуването си през 2019 г., е ход, който обърна всички карти на масата. А резултатите говорят – асата са в Bugatti RImac.

Bugatti & Rimac

Не по-малко от 80 нови хиперспортни автомобила Bugatti намериха домове по целия свят, както за нови, така и за съществуващи клиенти – споделят от пресцентъра. В това число са включени ръчно изработеният Bugatti Chiron, от който остават само 100 екземпляра за завършване на пълния производствен цикъл на Chiron от 500 бр.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Към тях се присъединява и последните 9 броя Chiron Super Sport 300+, всички десет Centodieci и последните Chiron и Chiron Sports за Европа, които са изработени с уникална конфигурация в чест на най-голямата дъщеря на Ettore Bugatti, Лебе. 

В резултат на това повече хиперспортни автомобили Bugatti и повече варианти са сглобени в ателието в Молсхайм, отколкото през която и да е от 17-те години от създаването му.
Bugatti Mistral е последното Bugatti с W16 двигател

Със световната премиера на W16 Mistral през август 2022 г., Bugatti показа най-добрия роудстър, съчетаващ вечната елегантност с мощност и производителност. Представен на The Quail, A Motorsports Gathering по време на Monterey Car Week, W16 Mistral ще бъде последният уличен модел, задвижван от легендарния двигател Bugatti W16. 

Легендарният Bugatti W16 двигател

Произвеждайки 1600 к.с. от своите 16 цилиндъра и четири турбокомпресора, това сакрално в автомобилния свят задвижване, заедно с усъвършенстваната аеродинамика на W16 Mistral, позволява максимална скорост от 420 км/ч. Ограничената производствена серия от 99 беше напълно разпродадена дори преди колата да бъде официално представена.

Лоялност, която говори сама по себе си.

Снимки: Bugatti