За съвременните миниванове и възможностите на дизайна: Peugeot представи E-Rifter

За съвременните миниванове и възможностите на дизайна: Peugeot представи E-Rifter

08/11/2023 0 By GRACE PACE RACE

През 2022 г. дизайнерският език на Peugeot пое следващото ниво. С лансирането на Peugeot 408, френският бранд демонстрира капацитета си, заради който към днешна дата спокойно можем да кажем следното: Peugeot никога не са правили по-красиви серийни автомобили в историята си.

новият Peugeot E-Rifter

Peugeot E-Rifter е най-новото доказателство, подкрепящо това твърдение. 

Разбира се, изцяло електрическият E-Rifter не е предложение за всеки. Но ако някой ми беше казал, че някога ще обърна поглед след миниван, щях да го помисля за луд. 

С E-Rifter Peugeot подкрепя желанието си да бъде водещата масова марка на пазара на електрически автомобили до 2025 г. Така E-Rifter става част от най-широката електрическа гама в сравнение с всеки друг европейски производител, с 9 електрически леки автомобили и 3 електрически лекотоварни превозни средства. 

В подкрепа на тази стратегия новият E-Rifter демонстрира силни страни по отношение на електрификацията, с електрически пробег, който сега достига 320 км. Едновременно с това той оптимизира качествата, донесли успеха на този мултифункционален автомобил за свободното време: удобно, просторно и модулно купе, високо ниво на технологично оборудване и атрактивен външен вид.

новият Peugeot E-Rifter

Споменавайки външен вид, новият E-Rifter наподобява силуета на предшественика си, но по отношение на използвани елементи и детайли блести използва новия дизайнерски език на марката.

новият Peugeot E-Rifter

E-Rifter има нова, по-динамична предна част с нова радиаторна решетка, съчетана с новото лого на Peugeot  в центъра. Тя е обградена от емблематичния светлинен подпис на марката под формата на „3-те броя нокти“.

Изявеният стил на E-Rifter е допълнително подчертан от новите цветове Sirkka Green и Kiama Blue. Те помагат да се изтъкне формата на автомобила, с широките калници, странични протектори, покривни рейки и висок просвет.

Отвътре E-Rifter разполага с ново бордно табло, базирано на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit® и се отличава с напълно нов 10-инчов сензорен екран с висока резолюция в горната част на централната конзола. Има също така и нов 10-инчов, 100% дигитален цветен инструментален клъстер, с оптимизирано извеждане на съществената информация с възможност за персонализация.

Седалките са с нова светлосива текстилна тапицерия, в хармония с новите материали в купето. Голямата остъклена повърхност, допълнително увеличена с емблематичния покрив Zenith и неговите многобройни отделения за съхранение, прави купето още по-светло.

Воланът също следва новата дизайнерска линия.

новият Peugeot E-Rifter

Новият E-Rifter е наличен в 2 версии с 5 и 7 места с всяка от двете дължини: Standard (4,40 м) и Long (4,70 м). Втората увеличава дължината както по отношение на междуосието, така и по отношение на надвеса за още повече пространство.

Всяка от 3-те отделни седалки на 2-рия ред може лесно да се сгъне до пода. При версия Long има 2 отделни седалки на 3-тия ред.

Благодарение на факта, че батериите на E-Rifter са разположени под пода и не оказват влияние върху вътрешния обем на автомобила. Багажникът има товарна зона, варираща от 775 литра до кората за 5-местна версия Standard до 4000 литра до покрива при сгънати задни седалки на версия Long. 

Транспортирането на дълги предмети е по-лесно благодарение на предната пътническа седалка, която се сгъва до пода.

новият Peugeot E-Rifter

Работата върху цялостната ефективност на автомобила е позволила да се запазят същите нива на производителност – 135 км/ч максимална скорост, ускорение от 0 до 100 км/ч за 11,2 секунди – като в същото време е подобрен пробегът, който вече достига 320 км (при комбиниран цикъл по WLTP, в процес на сертифициране).

 С бордово зарядно устройство 7,4 кВт и опционално трифазно зарядно устройство 11 кВт E-Rifter може да зарежда ефикасно своята батерия с капацитет 50 кВтч, независимо от наличната инфраструктура. Постояннотоково зареждане е налично при мощност до 100 кВт.

Снимки: Peugeot