Скоро ще може да си купите следващата кола от… Amazon

Скоро ще може да си купите следващата кола от… Amazon

17/11/2023 0 By GRACE PACE RACE

От книги до автомобили: гигантът Amazon започва да пише бъдещето при продажба на автомобили

По време на пресконференция на Автосалон Лос Анджелис Amazon обяви партньорството си с Hyundai Motor Company за предоставяне на иновативни изживявания на клиентите. Стратегическото сътрудничество включва стартирането в Amazon на онлайн продажба на автомобили Hyundai в САЩ през 2024 г. 

Hyundai ще продава автомобили през Amazon

Според Amazon това ще направи “по-удобно за клиентите да намерят и закупят избрания от тях автомобил през Amazon.com” и да го вземат директно от техния местен дилър.

Всъщност Amazon вече продава автомобилни аксесоари и управлява сайт „Amazon Vehicle Showrooms“, който позволява на производителите да рекламират. Но досега клиентите не можеха да купят въпросното превозно средство, което са разглеждали.

И така през 2024 г. дилърите на автомобили за първи път ще могат да продават превозни средства в магазина на Amazon в САЩ, а Hyundai ще бъде първата марка, която клиентите могат да закупят. Това ново дигитално изживяване при пазаруване ще улесни клиентите да закупят нова кола онлайн и след това да я вземат или доставят от техния местен представител в най-подходящото за тях време. 

Hyundai ще продава автомобили през Amazon

Клиентите ще могат да търсят в Amazon налични превозни средства в техния район въз основа на набор от предпочитания, включително модел, тапицерия, цвят и характеристики, да избират предпочитаната от тях кола и след това да проверяват онлайн с избраните от тях опции за плащане и финансиране – всичко това в рамките на платформата на Amazon. 

Hyundai ще продава автомобили през Amazon

В допълнение на стратегическото сътрудничество, от 2025 г. клиентите, които купуват превозни средства от следващо поколение на Hyundai, ще имат достъп до изживяването на Alexa без ръце, което имат у дома, докато са в колата си.

Hyundai ще продава автомобили през Amazon

Шофьорите на Hyundai ще могат просто да поискат от Alexa да възпроизвежда музика, подкасти или аудиокниги, да задава напомняния, да актуализира списъците със задачи и да проверява календарите. Клиентите също ще могат да контролират интелигентния си дом от пътя, като например да поискат да затоплят къщата на път за вкъщи, да проверят дали вратите са заключени и да управляват интелигентното осветление и рутинните процедури на Alexa. Ще могат да поискат от Alexa актуална информация за трафика или прогнози за времето и да управляват гласово медийния плейър или навигационната система в автомобила – с определени функции на Alexa, достъпни дори когато интернет връзката е прекъсваща или не е налична.

Снимки: Hyundai