MINI Paul Smith Edition от ’98 г. се завръща като устойчива електрическа версия

MINI Paul Smith Edition от ’98 г. се завръща като устойчива електрическа версия

08/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

Британският дизайнер преобразува класическото MINI Paul Smith Edition от 1998 г. - днес с нов прочит и изцяло електрическо задвижване

Персонализираният автомобил е част от проекта MINI Recharged, за който вече сме ви разказвали. Накратко – ако имате класическо MINI с проблемен двигател или просто искате да изпитате ново усещане от автомобила си, може да го изпратите до завода на компанията във Великобритания, където ще ви го върнат с електрическо задвижване. 

Обратно към актуалния проект, през юни 2022 г. това уникално класическо MINI от емблематичния дизайнер Пол Смит, за което предстои да прочетете, ще отпразнува своята световна премиера на Salone del Mobile 2022” в Милано.

Миналото лято Пол Смит представи MINI STRIP на автомобилното изложение IAA в Мюнхен: настоящото поколение MINI с мотива за устойчивост. Моделът MINI Recharged на Пол Смит сега преразглежда тази идея, за да проучи възможностите за устойчивост не само в бъдещето, но и в миналото. 

Когато говорим за MINI и Пол Смит, няма как да не споменем и аферата, от която започва всичко: MINI Paul Smith Edition от 1998 г., лимитирано в само 1800 екземпляра. Днес конверсията запзва всичко отличително на иконата от 90-е със своя ярко син цвят, който – интересно – е получен въз основа на мостра, взета от една от любимите ризи на Пол Смит!

Пол Смит и синята риза, от която е взет цвета за екстериора

Интериорът също изследва философията за устойчивост от MINI STRIP. Веднага може да си помислите от снимките, че колата е незавършена, но всъщност тя умишлено остава “гола”, без всякакви панели. В допълнение към иновативните, пестящи ресурси материали, дизайнът на Пол Смит представя изцяло нови, съвременни инструменти на други места като магнит до волана за смартфон.

Пол Смит в MINI Paul Smith

Шеговито, воланът може да се сваля при всяко качване и слизане от колата за повече удобство – все пак, отдавна сме свикнали с простора на новите автомобили…

„Направихме автомобил от 90-те години напълно актуален за днес“, така го описва дизайнерът. „Идеите никога не са проблем, можете да ги намерите навсякъде. Предизвикателството е тяхното прилагане. Тук се получи. Една мечта се сбъдна“, споделя Пол Смит.

Снимки: MINI