Новият Apple CarPlay позволява настройки на радио и климатик, ще чете нивото на гориво в колата

Новият Apple CarPlay позволява настройки на радио и климатик, ще чете нивото на гориво в колата

07/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

Следващото поколение CarPlay излиза от границите на инфотейнмънт дисплея, за да предостави цялостно изживяване

По време на Световната конференция на разработчиците на Apple през 2022 г. (WWDC), компанията представи следващото поколение Apple CarPlay, което ще бъде много по-задълбочено по отношение на интегриране и цялостно персонализиране на пространството и изгледа в автомобила. Това се случва като системата на Apple взима директна обратна връзка от превозното средство, но за притеснените от вас – следва сериозна политика за поверителност.

Новият Apple CarPlay изглед 4

По-дълбоката интеграция с превозното средство ще позволи на потребителите да правят неща като управление на радиото или промяна на климата в купето директно чрез CarPlay, а използвайки данните за превозното средство, CarPlay безпроблемно ще изобразява скоростта, нивото на горивото, температурата и други параметри на инструменталния клъстер. 

Apple ни показа разнообразието от изгледи, с които може да персонализирате дисплея зад волана, така че винаги да ви показва онова, от което се нуждаете.

Новият Apple CarPlay изглед 2

Системата е разработена в сътрудничество между Apple и автомобилни производители, част от които са Porsche, Land Rover, Mercedes, Nissan, Audi, Honda, Renault, Jaguar и Volvo.

Повече информация за следващото поколение CarPlay ще бъде споделена в бъдеще, а превозните средства ще започнат да се обявяват в края на следващата година.

Снимки: Apple