Как се казва AMG, проектирано от will.i.am? Ами… WILL.I.AMG!

Как се казва AMG, проектирано от will.i.am? Ами… WILL.I.AMG!

06/05/2022 0 By GRACE PACE RACE

Mercedes-AMG отново го направи, но този път по наше мнение това е най-щурата колаборация в портфолиото им!

Mercedes-AMG никак не си поплюва, когато иска всички да обърнат погледи. От проектите „Project Gelandewägen” и „Project Maybach” на покойния Върджил Абло, до най-новата интерпретация на AMG 4-door Coupé, марката дава зелена светлина на артисти от цял свят да развихрят въображението си върху колите им.

"The Flip" is an automotive masterpiece with an expressive design and a far-reaching message. The one-off vehicle, named WILL.I.AMG, is a visible symbol of the goals of Mercedes-AMG and will.i.am to boldly drive forward new ideas, push boundaries and dare to do the impossible.

WILL.I.AMG (6+ за маркетинг отдела на AMG) ще направи своя дебют в Маями в компанията на 7-кратния световен шампион Люис Хамилтън, където този уикенд ще се проведе петия кръг от надпреварата във Формула 1 за 2022 г. Преди да бъде модифицирана до неузнаваемост, колата е слязла от поточната линия като Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, като заводският двигател не е модифициран.

„The Flip“: WILL.I.AMG

Екстравагантният дизайн използва елементи от G-Class и легендарния SLS Gullwing, а дейностите около проекта ще подкрепят фондацията на американския музикант – i.am/Angel Foundation, която е насочена към образованието. Носейки името „The Flip“, проектът има за цел повече студенти от общности в неравностойно положение да получат достъп до STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуства и математика) образование, за да се сдобият с уменията, необходими за работа, насочена към бъдещето, и за изобретяване на нови технологии.

Will.i.am next to the WILL.I.AMG

„Израснах в гето. Израснах с хип-хопа. Гледах легендарния хип-хоп изпълнител да рапира за Mercedes, така че винаги е било мечта да притежавам Mercedes. За много деца в града притежаването на Mercedes е символ на прогреса и „излизането“ от борбата“, разказва will.i.am.

will.i.am mag

Целият процес по преобразуване на автомобила е заснет в обширна документална поредица от шест части, наречена „DRIVE“, чийто тийзър ще бъде представен по време на премиерата на WILL.I.AMG на 5 май. След това „DRIVE“ ще направи премиерата си в Кан по време на филмовия фестивал през 2022 г., но без да участва за награда.

Снимки: Mercedes-AMG