Ауто Италия отвори нов шоурум на Maserati във Варна

Ауто Италия отвори нов шоурум на Maserati във Варна

27/07/2022 0 By Габриела Стойчева

На 21 юли 2022 година се проведе официалното откриване на втората локация на Maserati в България

Новият шоурум и сервиз на Maserati се намира на бул. Ян Хунияди 7, Варна, а инвестицията му възлиза на стойност от 150 000 лв. Шоурумът заема 210 кв. м., а сервизът е с капацитет на работа до два автомобила едновременно.

Maserati MC във Варна
© Vibe Photography

Вторият дом на марката в България е със статут Maserati Approved – сертифицирани употребявани автомобили Maserati, преминали стриктна инспекция за качество, с 2 години гаранция без ограничение в пробега. Разбира се, клиентите ще могат да поръчват и тестват нови автомобили. Дейността на марката в град Варна ще се оперира от единствения оторизиран представител в България на Maserati – Ауто Италия. 

Maserati MC20 в новия шоурум на марката във Варна
© Vibe Photography

По време на събитието гостите успяха да се полюбуват на ексклузивни модели като спортното MC20, вече спряното от производство, но изключително емблематично GranCabrio MC, редкият и единствен в България ретро автомобил Mistral от 1966 година, както и актуалната гама, включвайки седана Ghibli, първото SUV на марката – Levante и изцяло новото Grecale – най-просторното и бързо в D-SUV сегмента . 

Ауто Италия споделя, че град Варна е стратегическа точка за марката,  поради географския регион, на който се намира, обхващайки цяла източна България и компанията не веднъж е получавала запитвания от своите клиенти кога  ще има представителство в морската столица. И докато преди години Maserati  изглеждаше недостъпна и рядко срещахме такива автомобили по улиците,  марката вече разгръща потенциала си в България и е увеличила с над 100% продажбите си в първото полугодие на 2022 година спрямо тези от миналата 2021 година.

Заглавна снимка: Maserati

Снимки: Vibe Photography