Maserati MC20 Cielo: за 12 секунди до небето

Maserati MC20 Cielo: за 12 секунди до небето

29/05/2022 0 By GRACE PACE RACE

Maserati MC20 Cielo представя димируем електрохромен стъклен покрив, който може да преминава от непрозрачен към прозрачен. Именно възможността за поглед през прозрачния покрив (както и премахването му изцяло) вдъхновява името на автомобила: Cielo на италиански означава небе

Една година след представянето на Maserati MC20, купето свали своя покрив навременно за вълнуващо лято. По средата отново ръмжи Nettuno – 3-литровия V6 двутурбо бензинов двигател с технология, извлечена от Формула 1 и способност да отприщи мощност от 630 к.с. при 7500 Нм въртящ момент. 

Maserati MC20 Cielo е кръстено след италианската дума за небе - cielo

На външен вид Maserati MC20 Cielo е просто… УАУ! 12 секунди са достатъчни на покрива да открие безкрайната гледка към небето, а димируемият стъклен покрив ще я направи предпочитания избор през зимата между купето MC20. Това означава, че получавате два абсолютно различни модела, дори когато покривът е затворен. Технически, смяната от затъмнен към прозрачен се случва за секунда, с натиска на бутон.

Maserati MC20 кабриолет с отворен покрив

Холистичният цвят на MC20 Cielo, носещ името Acquamarina, е дело на програмата за персонализиране на Maserati Fuoriserie. Трислойната боя е базирана на състезателно-вдъхновен сив цвят, преливащ в аквамарин. Духът на Maserati се представя с безсрамно смели изрази на MC20 Cielo. Отзад имаме огромна емблема-тризъбец Trident върху двигателния отсек, под нея хромирана значка Cielo, а в интериора персонализиран изглед с алкантара.

Емблемата върху двигателния отсек на новото MC20 Cielo

Maserati MC20 Cielo добавя и широка гама от активни системи за безопасност. Освен сензорите за паркиране, камерата за задно виждане и наблюдението на мъртви зони, включени в MC20 от тази година, новият Spyder въвежда автономна аварийна спирачка, информация за пътните знаци и нова 360° камера.

Maserati MC20 Cielo отпред с отворени врати

MC20 Cielo е оборудван с допълнителна аудио система High Premium Sonus faber. Системата MC20 Coupe, отличена с награди на EISA аудио система за превозни средства, е специално оптимизирана, за да отговаря на индивидуалните акустични нужди в купето на Cielo, като разполага с 12 високоговорителя. Изживяването в автомобила се допълва и управлява от 10,25-инчовата мултимедийна система Maserati Intelligent Assistant.

Maserati MC20 Cielo отзад

Цената на Maserati MC20 Cielo официално не е упомената, но ако съдим по цената на купето MC20, което започва от 200 000 евро, очаквайте да заплатите не по-малко от 50 000 евро отгоре за Spyder версията.

Снимки: Maserati