Изгоря 1 от 275 Mercedes AMG One за €2,2 млн. след като се запали в транспортен камион

Изгоря 1 от 275 Mercedes AMG One за €2,2 млн. след като се запали в транспортен камион

19/05/2023 0 By GRACE PACE RACE

Хиперколата на Mercedes AMG One за €2,2 милиона изгоря докато беше транспортирана

Британският таблоид The Sun съобщава за меко казано шокираща новина: дългоочакваният и лимитиран в едва 275 бройки хиперавтомобил с двигател от Формула 1 Mercedes AMG One се е запалил на магистралата, докато е бил транспортиран. 

Учудващото е, че 1,6-литровият хибриден двигател от W06 болида на Mercedes, който отборът използва през сезон 2015 г, не е бил в режим на работа.

Пред The Sun говорител на Mercedes изявява: „Наясно сме с този инцидент, включващ автомобил, който е бил транспортиран в затворено ремарке като част от процеса на сглобяване. За щастие, доколкото ни е известно, няма пострадали. В този момент не знаем какво е причинило пожара и ако е необходимо, ще подкрепим разследването на застрахователната компания.

Изгоря 1 от 275 Mercedes AMG One за €2,2 млн

На мястото на инцидента, който се случва в Стафордшър, Англия около 5 сутринта в сряда са извикани разбира се пожарникари, но резултатът е видим. 

Хиперавтомобилът за 2,2 милиона евро, чието производство стартира миналата година, е напълно неразпознаваем.

AMG работи в тясно сътрудничество с Формула 1 инженерите от Mercedes-AMG HPP, като заедно разработват турбо двигател с вътрешно горене и 4 ел. мотора: един на турбото, втори на коляновия вал и два задвижващи предните колела. AMG даже подчертава, че моторите отпред могат да се развъртат до 50 000 об/мин (не, не сме добавили една 0 по погрешка), а средно разположеният V6 двигател се разгръща по-бързо от атмосферен V8.

Максималната скорост на AMG ONE е ограничена до 352 км/ч.

Снимки: The Sun, AMG