Първият спортен градски автомобил на Alfa Romeo е… Milano

Първият спортен градски автомобил на Alfa Romeo е… Milano

15/12/2023 0 By GRACE PACE RACE

Премиерата на първия в историята на марката Alfa Romeo Milano ще е през април 2024г. В Милано, разбира се

През април 2024 г. в Милано Alfa Romeo ще разкрие пред света „първия спортен градски автомобил в своята история“, който ще се предлага и в 100% електрическа версия. Alfa Romeo избира Милано, своя дом, за да се впусне в нова, вълнуваща и дръзка глава от своята история: преосмисляне на спортния дух през 21 век.

Alfa Romeo емблема история

Избраното име за модела не е случайно. През далечната 1910 г. емблемата на Alfa Romeo вече започва да изобразява два от символите, които идентифицират Милано: кръстът – историческият символ на столицата на Ломбардия, и змията Biscione – герб на благородническата фамилия Висконти. 

До 1972 година името MILANO присъства в долната част на логото, така че този нов модел ще е въплъщение колкото на историята на Alfa Romeo, толкова и покровител на нейното бъдеще.

Моделът следва да събуди отново жаждата за шофиране на алфистите, като Alfa Romeo специално насочва новия Milano към собствениците на Giulietta и Mito, “които дълго време чакаха да затвърдят любовта си към Alfa Romeo”.

Освен тази важна мисия, Milano е от огромно значение за Alfa Romeo в бизнес план. Той ще бъде ключово звено в прехода на марката към електричество и, подобно на Tonale, има важната задача да засили допълнително глобалното присъствие на Alfa Romeo.

Още през 2021 г., когато Alfa Romeo бе придобит от групата Stellantis, за бранда бе заложен специфичен план на развитие, който изглежда засега върви както му е редът.

Но залъкът е голям, а срокът малък. Плановете на компанията са до 2027 г. да стане най-бързият преход към електричество в целия автомобилен пейзаж с планиран по един нов продукт всяка година:

2022 г. – Tonale Hybrid и Plug-In Hybrid Q4 направиха своя дебют.

2023 г. – Alfa Romeo се завръща в света на „автомобилите по поръчка“, представяйки 33 Stradale (във версии с бензинов и електрически двигател).

2024 г. – дебют на първия 100% електрически Alfa Romeo MILANO.
2025 г. – разкриване на първия автомобил, наличен изключително в 100% електрическа версия. 2027 г. – оформяне на гамата на Alfa Romeo като 100% електрическа.

Снимки: Alfa Romeo