Премиера: най-бързият SUV на Volvo – EX30 – дебютира в България

Премиера: най-бързият SUV на Volvo – EX30 – дебютира в България

15/12/2023 0 By GRACE PACE RACE

Днес бе дългоочакваната премиера на най-малкия, но и най-мощния SUV на Volvo: EX30

Малкото всъщност е голямо. Това са думите, върху които Volvo EX30 е построен. Освен, че това е най-малкият и най-мощен SUV на Volvo, EX30 е и най-устойчивият модел на шведската марка.

Премиера Volvo EX30 в България

Моделът бе представен по атрактивен начин в Кино и ТВ център UFO, сред декор, който подчертаваше темата за устойчивост, като връзката с природата, нейното опазване и – щом говорим за Volvo – сигурността, бяха основни мотиви на събитието.

Александър Костадинов, Изпълнителен директор на Мото-Пфое БГ

„Когато говорим за планетата неминуемо трябва да стигнем до живота. Животът на всеки един от нас. По-ценно от живота, които притежаваме, няма. В последните години Volvo се фокусира не само върху запазване на живота, на тези които са вътре в автомобила, но и на тези извън него. В този смисъл новото ЕX30 бележи една нова ера за Volvo. По отношение на сигурност, по отношение на технологии и не на последно място по отношение на бъдещето, такова каквото Volvo го вижда.“ сподели г-н Александър Костадинов, Изпълнителен директор на Мото-Пфое БГ.

Премиера Volvo EX30 в България

Volvo ЕX30 е и важна стъпка към амбициозния план на Volvo cars да бъде изцяло електрическа компания до 2030 г. като въглеродният отпечатък от производството му е най-ниския за Volvo автомобил до момента.

Премиера Volvo EX30 в България

Конкретно представената версия бе тази с 69-киловатчасовата NMC батерия и 480 км пробег по WLTP. Очакваме съвсем скоро и възможността да ви представим подробно тест ревю. Междувременно може да прочетете всичко за модела тук.

(И да ни последвате в социалните мрежи – качваме готини неща 😉 )

Премиера Volvo EX30 в България

„Голям ден е за нас днес.“ завърши Христина Баева, Volvo Бранд Мениджър. „Новото EX30  е тук и съм убедена, че ще бъде страхотен успех. Едно голямо Volvo  в малка опаковка, което ще промени света и ще го направи едно по-сигурно и чисто място.“

Снимки: Тони Тончев