Филмът за битката между Audi и Lancia във WRC ще бъде пуснат на 5 януари

Филмът за битката между Audi и Lancia във WRC ще бъде пуснат на 5 януари

19/12/2023 0 By Габриела Стойчева

Race for Glory: Audi vs Lancia е новият филм на Lionsgate, който ще разкаже за оспорвания през 1983 г. сезон в Световния рали шампионат

Race for Glory: Audi vs Lancia се фокусира върху действителните събития по време на интензивното съперничество между двата конструктора в златните години на Световния рали шампионат. Филмът е режисиран от италианеца Стефано Мордини.

Главна роля във филма ще играе испанско-немският актьор Даниел Брюл, който също така участва във филма на Рон Хауърд – Rush от 2013 г., който разказва историята за съперничеството между Ники Лауда и Джеймс Хънт във Формула 1. Там той играеше Ники Лауда. 

Race for Glory: Audi vs Lancia филм

В предстоящия филм Брюл ще играе ролята на немския инженер Роланд Гумперт, който през 1981 г. поема ръководството на спортната дивизия и развитието й на Audi Sport. С него начело, отборът записва 24 победи и 2 световни титли във WRC.

Race for Glory: Audi vs Lancia филм

Италианският актьор Рикардо Скамарчо също ще участва в ролята на Чезаре Фиорио, бивш мениджър на екипа на Lancia във WRC и бивш спортен директор на Ферари във Формула 1 от 1989 г. до средата на 1991 г.

Ролята на легендата в рали дисциплината – Валтер Рьорл – е поверена на Фолкер Брух.

Race for Glory: Audi vs Lancia филм

Race For Glory: Audi Vs Lancia ще бъде пуснат на 5 януари 2024 г. по кината в САЩ и ще бъде достъпен при поискване и на цифрови стрийминг платформи. Филмовата компания има своя собствена платформа за стрийминг, Lionsgate+, което предполага, че може да го очакваме и там. 

За останалата част от света, филмът по всяка вероятност ще бъде наличен и в Amazon Prime също през януари. Или поне да стискаме палци.

Снимки: Lionsgate