Експедиция с Porsche 356 през най-студения и безлюден континент

Експедиция с Porsche 356 през най-студения и безлюден континент

18/12/2021 0 By Габриела Стойчева

Не за първи път виждаме интересни конверсии на класически автомобили, особено такива на Porsche. Това, което определено не се вижда често е експедиция през най-студения и безлюден континент на Земята с 65-годишна кола. Представяме ви “Project 356 World Rally Tour” от Valkyrie Racing.

Да започнеш рали кариера на 57 години

Valkyrie Racing e състезателен отбор-организация с пилот Рене Бринкерхоф, която участва в първото си състезание в Мексико, на La Carrera Panamericana през 2013 г., когато е на 57 години! След това постижение Рене открива, че има призвание да продължи да разширява границите на екстремните ретро рали състезания и да използва своята платформа за повишаване на осведомеността и средства за борба с трафика на деца в световен мащаб. 

Която те отвежда до...

Екстремният проект е ръководен от главен инженер Киърън Брадли. Отнема 2 години разработка, през които само преработването на шасито отнема повече от 18 месеца, но резултатът е впечатляващ – бойна машина, готова да покори най-усойния континент на планетата. Част от модификациите включват замяна на гумите със ски и вериги, подходящи за полярен терен, оригинално подготвено за рали окачване и кормилна система, двойни слънчеви панели за производство на минимум 150 W енергия и защитна рамка отвътре. Купето е автентично Porsche 356A от 1954 г., като всички компоненти са направени да издържат на температури от -50°C до +55°C, при ,,препоръчителна” скорост от 40 км/ч. 

С последния и най-актуален проект, Рене Бринкерхоф завършва своята мисия от покоряване на 7-те континента със своето Porsche 356 върху различни настилки. Мисията, носеща името ,,365 мили през Антарктида”, приключи успешно на 11 декември 2021 г., но на екипа се наложи да остане на мразовития континент до 18 декември поради влошени метеорологични условия.

Проследете експедицията визуално тук:

„Въпреки че сме изключително горди от завършването на всяко рали за издръжливост, в което участвахме, нашата истинска мисия е състезателните ни усилия да се превърнат в световен визуален образ, който подкрепя стремежа ни за прекратяване на трафика на деца“, споделя Бринкерхоф.  

„Имахме цел да разбием бариерите и да поставим нови рекорди и се надяваме, че нашата антарктическа експедиция ще докаже точно това.”

Галерия: Valkyrie Racing