Повечето от купувачите на Lamborghini Countach LPI 800-4 притежават и оригиналния Countach

Повечето от купувачите на Lamborghini Countach LPI 800-4 притежават и оригиналния Countach

19/12/2021 0 By GRACE PACE RACE

112 бройки, всички изкупени

Знаете, че Lamborghini пуснаха лимитирана модернизирана версия на легендарния Countach от 70-те – LPI 800-4 на цена от приблизително $2.64 милиона, като всяка от 112-те бройки се разпродаде още преди официалната премиера. Моделът беше лансиран в чест на 50-годишнината на класическия модел.

Lamborghini излезе с прессъобщение, в което гордо съобщава, че повечето от тези 112 бройки за закупени от собственици и на оригиналния Countach. Всички бройки ще бъдат доставени при купувачите си през 2022 г., след като и последният Aventador излезе от фабриката в Сант’Агата.

„Техническата формула на LP 500, със своя V12 двигател отзад и скоростната кутия, разположена отпред зад кокпита, доведе до нов начин за представяне на супер спортни автомобили по отношение както на дизайн, така и на производителност. Вертикално отварящите се врати, които дебютираха при LP 500, и механичното оформление останаха непроменени, потвърждавайки първоначалния избор. Countach LPI 800-4 добавя модерна технология, включително композитни материали, подобрени аеродинамични характеристики и 12-цилиндров хибриден двигател, оборудван със суперкондензатор и задвижване на четирите колела. Всички елементи, които не са променили изключителния дух на оригиналния Countach.” – коментира Маурицио Реджани, Главен технически директор в Lamborghini.