Планинско Осогово 2020 – адреналин, мощни  автомобили и предизвикателно трасе

Планинско Осогово 2020 – адреналин, мощни автомобили и предизвикателно трасе

25/08/2020 0 By GRACE PACE RACE

За поредна година организаторите от Diamo Racing Group превърнаха най-екстремната отсечка от осоговската планина в състезателно трасе, където 36 пилоти мериха уменията си по 5-километровия, осеян със завои, път. Планинско изкачване Осогово 2020 събра няколко хилядна публика, а безспорната атракция, която привлече стотици погледи на зрители от всякаква възраст, бяха дрифт автомобилите с пилоти Александър Язов, Стефан Зашев, Виктор Атанасов от Мирафиори и Владислав Христов от Диамо.

За съжаление само 25 участници се класихара поради технически проблеми с автомобилите на останалите пилоти и една дисквалификация за използване на неразрешен вид гориво. Станислав Първанов вдигна публиката на крака, когато на метри от финала във втори манш автомобилът му Honda Civic се запали на трасето. Пламен Камбуров с Skoda Fabia RS2000 беше един от фаворитите на публиката, но също не успя да завърши състезанието поради проблеми с двигателя още в първия манш.

На почетното първо място се качи Мирослав Ангелов от Мегапорт с новата си Skoda Fabia Evo 2, като записа най-добро време в клас RC2 от 2:49,917 минути в първия манш, следван от Александър Бурдинов (Динаел Рейсинг) с BMW M3 в клас HC2 и разлика от 1,1 секунди, а трети завърши Ивелин Чапанов зад волана на своето Renault Clio в клас HC3 с най-добро време от 2:55,385 минути.

Въпреки пандемичната обстановка в цял свят, организаторите от Diamo Racing Group направиха всичко по силите си Планинско Осогово 2020 да се проведе, а засиленият интерес на хора от цяла България към състезанието за пореден път доказа, че нищо не може да се изправи пред страстта към автомобилния спорт и адреналина, който доставя.