“EKO 24 часа на България” е първото 24-часово състезание на България

“EKO 24 часа на България” е първото 24-часово състезание на България

07/10/2020 0 By Габриела Стойчева

Над 200 състезатели от 15 държави ще се борят за победата в едно от най-интересните събития за годината – “ЕКО 24 часа на България”. Сила, мотивация, дух и екипност ще демонстрират общо 34 отбора, в които ще участват родни известни личности и професионални картинг пилоти, което гарантира, че състезанието ще бъде изпълнено с много емоции и изненади.

На пресконференцията днес бяха споделени подробности относно състезанието и представени участниците в “Отборът на звездите”. Сред родните звезди в отбора са кино актьорът Асен Блатечки, кулинарният водещ Лео Бианки, ултрамаратонецът Красимир Георгиев, бийтбокс изпълнителят Александър Деянов – Скилър и певецът Рафи Бохосян. Професионалните състезатели, макар и не в тази дисциплина, които ще допълнят отбора, са автомобилният състезател Павел Лефтеров, който е печелил 24-часа на Нюрбургринг, европейският рали шампион Крум Дончев и световеният шампион в Супер Ендуро сериите Теодор Кабакчиев.

“След изключително успешните предходни издания на международното картинг състезание, променяме формата и удвояваме времето, в което състезателите ще докажат своята сила чрез постигането на най-много обиколки за денонощие. Напълно в духа на най-престижната моторна надпревара “24 часа на Льо Ман”. Силното международно участие доказва, че високоскоростните емоции и хъсът за победа не могат да бъдат спрени от създалата се ситуация. Благодарни сме на партньорите си, които застанаха отново до нас и ни подкрепят в организирането на “ЕКО 24 часа на България” – сподели Николай Върбицалиев, организатор на състезанието, шампион на България по картинг и бивш пилот във “Формула БМВ”.

Стартовите флагове ще паднат на 10 октомври 2020г. от 13.00 ч., с надеждата духът на Льо Ман отново да завладее всички фенове на моторспорта в България. Финалната линия ще бъде пресечена на 11-ти октомври в 13.00 часа. За победа ще се бори и още един специален отбор – този на “Еко Рейсинг Тийм”, създаден от представители на медии, служители на ЕКО България и победителите от специална онлайн игра.

Входът на събитието ще бъде свободен за всички, които искат да се докоснат до автомобилния дух. Зрителите ще имат възможност да участват в игри за награди, предоставени от верига бензиностанции ЕКО, които са генералният спонсор на събитието. Любителите, които ще бъдат пред малкия екран, могат да проследят надпреварата чрез преки включвания по БНТ. Организаторите се включват и в благотворителна кампания за събиране на средствата за едногодишната Йоана от гр. Хасково и ще предоставят част от средствата събрани от таксите за участие в състезанието за спешното й лечение в чужбина.