Pagani ще докара Utopia и други специални модели в Сейнт Мориц този уикенд

Pagani ще докара Utopia и други специални модели в Сейнт Мориц този уикенд

22/02/2024 0 By Габриела Стойчева

Pagani и The I.C.E. Сейнт Мориц се обединяват за поредна година. Този уикенд фокусът ще бъдат проектите Utopia и Pagani Arte

По време на зимния конкурс за елегантност The I.C.E. Сейнт Мориц този уикенд Pagani ще разполага със специално изложбено пространство. Именно върху замръзналото езеро този петък и събота Pagani Automobili ще покаже Utopia за първи път на събитието, заедно със Zonda F, която постави рекорда за сериен автомобил на Нюрбургринг през 2007 г.

Pagani Arte, новото подразделение, посветено на интериорния дизайн, ще обзаведе щанда на Pagani с мебелите от колекцията Iconic.

Може би знаете, че Pagani използва като отправна точка за своите дизайни визията на Леонардо да Винчи:

„Изкуството и науката са две дисциплини, които трябва да вървят ръка за ръка“.

Именно Pagani Utopia, най-новият пример, създаден с тази вяра в основа, ще бъде акцент на събитието. Pagani Utopia е хиперкола с вечен дизайн, съчетаващ вдъхновение от 50-те и 60-те години на миналия век с отличителната индивидуалност на Pagani; замислен като „прост автомобил, фокусиран върху удоволствието от шофирането”. Utopia подчертава нетрадиционни характеристики, като интериорен дизайн, който прегръща очарованието на аналоговата апаратура; срещу тенденцията е и опцията за ръчна седемстепенна скоростна кутия, както и изборът да се даде приоритет на лекотата с V12 двигател, създаден от AMG, следвайки насоките на Pagani.

Производството на първата серия Utopia Coupé е ограничено до 99 бройки, като всички вече са продадени на избрана група ентусиасти.

Pagani Utopia 8

През 2007 г. Zonda F Coupé постави нов рекорд за серийни автомобили (7:27.82) на 20,6-километровата писта на Нюрбургринг – най-важният тестов полигон за производителите на хиперавтомобили. „F“ в името му е почит към Хуан Мануел Фанджо, един от най-известните пилоти от Формула 1 в историята и близък приятел и поддръжник на мечтата на Хорацио Пагани. Автомобилът се отличава с двуцветен дизайн със светлосиви и експонирани карбонови екстериори, допълнени от червени кожени интериори. Интериорните детайли се придържат стриктно към традицията на Pagani, очевидно в елементи като волан Nardi, дървени покрития и арматурно табло, вдъхновено от принципите на майсторство на древните часовникари. Теглото на автомобила е сведено до минимум чрез използването на компоненти от титан, алуминий и инконел.

Очаквайте видео репортаж от събитието на нашия YouTube канал 🙂

Снимки: Pagani