Никола Цолов на топ позиции по време на предсезонните тестове във Формула 3

Никола Цолов на топ позиции по време на предсезонните тестове във Формула 3

13/02/2024 0 By GRACE PACE RACE

Никола Цолов се завръща на решетката като пилот във Формула 3 за 2024 г., а предсезонните тестове показват отлични резултати

След официалното потвърждение миналата седмица, че Никола Цолов ще продължи да се състезава с френския отбор ART Grand Prix Racing във Формула 3 и през настоящия сезон, 17-годишният българин замина за предсезонните тестове в Бахрейн.

Тестовете стартираха на 11 февруари с всички 30 пилоти, които ще карат тази година във Формула 3. По време на сутрешните тестове се изсипа проливен дъжд, което наложи забавяне на излизането на всички пилоти. Когато времето се оправи, пилотите започнаха да излизат на пистата; най-доброто в сутрешния етап постигна новобранецът на MP Motorsport Алекс Дън, следван от Оливър Гьоте от Campos Racing и Тим Траминц.

Никола Цолов завърши на едва 29 от 30 място същата сутрин.

Българският лъв обаче бързо показа опит и в следобедната сесия затвори топ 10 с време от 1:47.28 на 0.551 зад Ноел Леон от Van Amersfoort Racing, който записа най-добро време следобед.

Вторият ден от предсезонните тестове започна с още 3 позиции нагоре за Цолов, който записа време от 1:47.600, което му осигури 7-ма позиция в сутрешната сесия. Следобед Цолов успя да подобри времето си с няколко десети, но запази своята 7-ма позиция в генералното класиране.

Третият ден бе най-успешният откъм позиция за Никола Цолов, който завърши сутрешната сесия на 2-ро място. Неблагоприятна ситуация с червен и после още веднъж жълт флаг попречи на Цолов да се бори за първото място, но прогресът в рамките на три дни е видим. 

Първият кръг от Формула 3 за сезон 2024 г. стартира в края на месец февруари и ще се проведе в Бахрейн.

Както винаги, екипът на GRACE PACE RACE ще ви държи в течение 🙂 

Снимка: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency