Никола Цолов е потвърден като пилот за сезон ‘24 във Формула 3

Никола Цолов е потвърден като пилот за сезон ‘24 във Формула 3

10/02/2024 0 By Габриела Стойчева

Никола Цолов ще продължи да кара за отбора на ART Grand Prix във втория си сезон във Формула 3

Френският формула отбор ART Grand Prix потвърди, че затваря пилотския си отбор за сезон 2024 с Никола Цолов.

Миналата година Цолов завърши първия си сезон във Формула 3 на 22-ро място в класирането при пилотите, като спечели две точки през втората половина на сезона.

За изпитанията през първия му сезон може да прочетете в интервюто ни с Никола Цолов тук.

Кариерата на Никола Цолов започна шумно, след като 17-годишният младеж спечели испанската Формула 4 и натрупа рекордните 400 точки, като спечели 13 състезания и още пет класирания на подиума по пътя към титлата.

След като се издигна до още по-престижната Формула 3, Никола трябваше да се запознае с по-високия клас болиди, но ние нямаме съмнение, че през 2023 г. Никола е събрал нужния опит, за да ни дава все по-чести поводи да ви съобщаваме за неговото развитие по пътя към Формула 1.

Никола Цолов празнува победа в своя болид

„Чувствам се много като у дома си в ART Grand Prix, който е един от най-великите отбори някога, така че е удоволствие да продължа с тях за втора година във F3. Познавам отбора, пистите, процедурите и, освен гумите, няма да трябва да научавам нищо ново. Зимните тестове показаха, че постоянно сме начело в графика и основната цел ще бъде да сме начело във всеки състезателен уикенд.“

Директорът на отбора Себастиен Филип добавя, че екипът е видял Цолов да се подобрява през 2023 г. и са развълнувани да видят как ще се справи този път.

„Нико трябваше да направи огромна крачка напред, идвайки от испанската Формула 4 и въпреки трудностите, пред които е изправен отборът през 2023 г., неговата решителност и фокус само се засилиха. Суровите резултати не са налице, но видяхме страхотния талант на Нико да расте през сезона и целият екип очаква с нетърпение да започнем добре през 2024 г., за да можем да постигнем резултати заедно в съответствие с нашите амбиции и работа.”

Снимки: F3, A14 Management