На посещение в новия дом на Силвър Стар в София, посрещнахме новия Merc GLC

На посещение в новия дом на Силвър Стар в София, посрещнахме новия Merc GLC

21/10/2022 0 By Габриела Стойчева

В нетрадиционна обстановка, с карбонови каски и светлоотразителни жилетки, Силвър Стар ни покани да видим изцяло новия Mercedes-Benz GLC - при това в цели 4 екземпляра, пристигнали у нас буквално преди дни

Генералният дистрибутор на Mercedes-Benz за България – Силвър Стар, представи новия GLC SUV в своя бъдещ дом в София. Макар все още в етап на строеж, имахме привилегията да бъдем разходени из новия сервиз и шоурум, с внушителни размери от 65 хиляди квадратни метра. 

„Неслучайно Ви поканихме в бъдещия си дом в София. Искахме да Ви покажем GLC, новото лице на силата и трето поколение от най-динамичния модел в SUV семейството на марката. Но и да демонстрираме силното присъствие на Силвър Стар в България с инвестициите, които реализираме тук“, заяви по време на представянето на новия GLC SUV главният изпълнителен директор на Силвър Стар г-н Ролф-Юрген Заерле.

По думите му новият GLC e сериозна стъпка по пътя към постигането на устойчива градска мобилност. А това е и част от амбицията на Силвър Стар – да развива и разширява продажбите и услугите за автомобили с нулеви СО2 емисии на българския пазар.

Премиера на Mercedes-Benz GLC
© Силвър Стар

Както досега, и новият Merc GLC ще се предлага с 4-цилиндров бензинов и дизелов, както и хибриден двигател. Новото е, че първите два включват и 48-волтова хибридна система, а хибридната версия е вече с увеличен до 130 км изцяло електрически пробег. С този прецедентен пробег в класа си, новото GLC дава силна заявка да се превърне в ултимативната градска мобилност, която съчетава характеристиките на SUV, комфорт и ел. задвижване.

Подобрена динамика е също сред новостите. Завиващата задна ос с ъгъл на завиване до 4,5 градуса го прави още по-маневрен и безопасен новия GLC. Стандартно имаме задвижване на всички колела, офроуд визуализация, както и опцията за „прозрачен капак“. Последното присъства за първи път в модел на Mercedes-Benz.

Най-новото поколение на мултимедийната MBUX система с два големи дисплея, досущ като при S-Class и EQS, и навигация на цял екран прави интериора на новия GLC още по-дигитален и интелигентен.

Разходка в новия шоурум на Силвър Стар:

Заглавна снимка: Силвър Стар