MINI Roadshow 2022: един ден с новата гама на MINI (галерия)

MINI Roadshow 2022: един ден с новата гама на MINI (галерия)

21/10/2022 0 By Габриела Стойчева

Повече от 60 години MINI създава многобройна, колоритна и разнообразна MINI общност

Маршрутът

Не си падам по вдъхновяващи цитати, но пък един неизвестен автор някога е казал: Пътуването е единственото нещо, което купувате и което ви прави по-богати.“ 

Смятам, че пътуването е не по-малко културно действие, отколкото четенето; полезно е да го включваме в менюто на живота при всяка възможност. Благодарение на MINI Roadshow 2022 открихме един много интересен маршрут, който мисля, че всеки с автомобил и мотор би оценил. Има от всичко – дълги прави, завои, живописна гледка. Настилката е подходяща и за истински спортни автомобили – няма дупки и неравности. А и се намира на едва 70-80 км от София, зависимост от крайната ви дестинация. Нашата беше китните къщи за гости Форест Хаусис” в Годеч. 

Споделям маршрута, който е приказен точно по това време на годината, когато природата е изписала цялата палитра от цветове пред очите ни.

София – Костинброд – Цръклевци – Големо Малово – Каленовци – „Форест Хаусис”, Годеч.

Заслужава си да се пробва.

Галерия от пътуването:

И малко лични мисли

Надали ще ми е трудно да ви убедя, че почти нищо на този свят не кара мозъкът ми да отделя толкова допамин, колкото шофирането. Открила съм, че най-близо до това химично действие е наблюдението на френетични машини по време на състезание; скоростта и прецизността, с която добрите пилоти захапват всеки следващ завой, ревящият двигател, писъкът на гуми на ръба, адреналинът и т.н. Сигурна съм, че знаете за какво говоря.

Е, новите MINI-та нито са вече мини, нито пък имат и помен от онези 800-900 килограма със затегнато докрай окачване, след което часът за масаж е задължителен. Не са и аналогови, макар че от флотата на BMW Group са сред последните модели, които носят духа на изчезващата ера. Но новото JCW ме вдъхнови да разкажа това, а вдъхновението е силна индикация, че не всичко е отишло по дяволите.

2030 г. MINI става изцяло електрически бранд. Мъчно ще ми е, разбира се, ама какво да се прави. Да живее еволюцията!

Често ме питате и какво мисля за електромобилите. В града не бих карала ДВГ. Но докато планините съществуват и асфалта по пистите мирише на предизвикателство, не искам ушите ми да пищят от нищо по-различно от един дяволски добър двигател. За мен атмосферният винаги печели пред турбото. 

Снимки: MINI Bulgaria