Lamborghini представи нова, по-мощна версия на бестселъра Urus с 666 к.с.

Lamborghini представи нова, по-мощна версия на бестселъра Urus с 666 к.с.

29/09/2022 0 By Габриела Стойчева

Посрещнете Lamborghini Urus S - нова версия на най-продавания модел на Lamborghini за 2021 г.

През август тази година Lamborghini представи изключително наточената версия Urus Performante, която свали 47 кг от теглото на “обикновения” Urus и увеличи мощността му от 650 до 666 к.с. Новата версия на Urus – Urus S – взима конските сили на Performante, но пропуска да следва неговата диета и резултатът го подрежда между двете версии.

Lamborghini Urus S 2

Новият Lamborghini Urus S разполага с познатия 4,0-литров V8 с двойно турбо. Максималният въртящ момент остава 850 Нм, както при Urus и Urus Performante. Въпреки че Urus S разполага с 666 к.с., колкото и Performante, ускорението от 0 до 100 км/ч се случва с 0,2 секунди по-бавно заради онези 47 кг, които тук не са свалени. Но пък е с „цели“ 0,1 секунди по-бърз от „просто“ Urus.

Накратко, Urus S прави спринта за 3,5 сек.; максималната скорост отчита 305 км/ч.

Lamborghini Urus S 5

Urus S е базиран на доказаното шаси на Urus, с адаптивно въздушно окачване. Калибрацията на задвижването обаче е взета от Performante, което буквално означава, че новият модел представлява най-доброто от два свята – много спортен дух и комфорт в едно.

Новият модел разполага с 4 познати режима на шофиране STRADA, SPORT, CORSA и EGO, както и 3 офроуд селектора: TERRA, NEVE и SABBIA. Urus и офроуд… защо не?

Външният вид на новия Urus S го различава от другите модели, като той представя нов дизайн на предна и задна броня и нов, олекотен преден капак. Lamborghini споделя още, че са добавили допълнителен видим покрив от въглеродни влакна”.

Към стандартното оборудване ще се предлага вече новият дизайн на ауспуха с двойна тръба от матирана стомана. Имаме и нови опции за джантите, заедно със стандартните 21″ колела, включително 22″ Nath джанти с титаниево матово и диамантено полирано покритие, докато 23″ Taigete колела могат да бъдат избрани в бронз и диамантен лак.

Интериорът е представен с напълно преработен цвят и облицовка. И новият двуцветен Sportivo”, и новата двуцветна Sophisticated” тапицерия се комбинират с новия модел на шевове от Performante. 

Lamborghini Urus S 7

Новият Lamborghini Urus S ще струва точно 195 538 евро или около 382 579 лева. Но това преди такси и ДДС. Е, има ли желаещи? 

Снимки: Lamborghini