Юбилейното издание на Премиум рали София – Свети Влас стартира

Юбилейното издание на Премиум рали София – Свети Влас стартира

21/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

На 22 юни ще се проведе стартът на Премиум рали София - Свети Влас 2022

След 12:30ч. пред Хотел “Маринела”, гр. София ще могат да бъдат видяни автомобили, като AMG GT R, Porsche 911 GT3 RS и Cayman GT4, BMW M8 Competition и M5 F90 доработен до 800к.с., Ferrari 488 GTB и много други. Участниците ще преминат през брифинг за правилата и маршрута на ралито.


GOTO: Бижутерия и Диаманти са подготвили специални изненади за всички гости, а компанията My Air за пореден път ще се погрижи за безопасната атмосфера по време на събитието. Към участниците ще се присъедини и една българска звезда от екрана, а по-специално един от най-култовите образи в “Под Прикритие”.

Премиум рали София - Свети Влас парти

Талисманът на тазгодишното издание е Ferrari Roma, предоставен от Eurolink – официалният автомобилен партньор на ралито. Гран турерът разполага с 3,9 литров, V8 двигател, който развива 612 к.с. и 761 Нм въртящ момент. Това позволява на автомобила да вземе спринта от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди, като ускорението продължава докато стигне максимална скорост от 320 км/ч. През 2020 година, автомобилът печели наградата Red dot за вдъхновяващ автомобилен дизайн, а според журито на автомобилните награди на Esquire, автомобилът е достоен за музей, като само една обиколка около него доказва, че дизайна ще възхищава десетилетия наред.

Премиум рали София - Свети Влас коли

Към участниците тази година ще се включи и организаторът на RhinoRun Rally, формат подобен на Премиум рали, който се провежда в Турция. След старта автомобилите ще се насочат към първото спортно изпитание, а именно драг. Участниците ще могат да премерят не само конски сили, но и шофьорски умения. Там ще видим един от автомобилите, част от тазгодишното Рали – Lotus Exige V6 Cup R. Малкият спортист може да разполага “само” с 360 конски сили, но има тегло от 1040кг, което му позволява да развие от 0 до 100км/ч за 3.7 секунди. Дизайнът и брандирането на участващите коли е осъществено от екипа на BatChavo Inside, които са отговорни и за бутиковия интериор на част от автомобилните екзотики. 

Премиум рали София - Свети Влас

След първата дисциплина участниците ще се отправят към Свиленград, където ще приключи първият ден от ралито. На 23 юни всички ще отпътуват към Истанбул, където ги очакват два дни, изпълнени с много адреналин. Премиум Рали София – Свети Влас 2022 се осъществява с подкрепата на Примекс: Гуми и Сервиз. Скоро очаквайте информация относно всички автомобили, взели участие в ралито, резултатите от пистата на Формула 1 в Истанбул и финала на Марина “Диневи”, Свети Влас.

Снимки: Премиум рали София – Свети Влас