Дългоочакваното Премиум рали София – Свети Влас стартира

Дългоочакваното Премиум рали София – Свети Влас стартира

24/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

На 22-ри юни стартира 10-то юбилейно издание на Премиум Рали София - Свети Влас

Ралито за суперавтомобили потегли от Хотел “Маринела” в очакване на предстоящите спортни изпитания. Компанията My Air за пореден път се погрижи за безопасната обстановка на всички участници, а GOTO: Бижутерия и Диаманти не пропуснаха възможността да изненадат гостите със специално изработени бижута.   

Стартът на Премиум рали София пред хотел Маринела

След официалния старт от град София автомобилите се насочиха към летище Лесново, където беше проведен първият спортен етап – драг на 400 м. Сред автомобилите, които се наредиха на старт линията, присъстваха Alfa Romeo 4C, Porsche Turbo S 992, Toyota Supra GR, BMW M8 Competition, доработено BMW M4 и много други. Сред тях бе и AMG GT R, оборудван с 4-литров V8 двигател, развиващ 577 к.с. и 700 Нм въртящ момент. До него се нареди друг представител на марката и събрат по двигател, Mercedes C63 S. 

Стартът на Премиум рали София пред хотел Маринела

Ето и резултатите от драга: на първо място с време от 11,01 секунди се нареди екипажът с Porsche 992 Turbo S, след тях с време от 11,35 се нареди друг представител на марката, 991.2 Turbo S. Почетната стълбичка беше завършена от екипажът зад волана на Ferrari Pista, които постигнаха време от 11,40 секунди. 

Стартът на Премиум рали София пред хотел Маринела

Първият ден приключи в Свиленград, след което автомобилите се насочиха към Истанбул за кулминацията на събитието, а именно трак дей на Intercity Istanbul Park. Пистата е дълга 5,33 километра и включва 14 завоя, като най-острият от тях е само с радиус от 15 м, а старт-финалната права е с дължина от 650 метра. Времената на участниците и резултатите от финала, който ще се проведе на 25-ти юни на Марина “Диневи” Свети Влас, очаквайте скоро.

Стартът на Премиум рали София пред хотел Маринела

Заповядайте в Свети Влас, за да посрещнете автомобилите, които ще финишират, сред тях освен вече изброените, ще бъдат Ferrari Pista, Bentley Continental Supersport и още много други. Там ще може да видите и колата-талисман за сезон 2022, а именно Ferrari Roma, предоставена от Eurolink. За втора поредна година, събитието се реализира с подкрепата на Примекс: Гуми и Сервиз, от които може да очаквате много изненади през предстоящата година. 

Снимки: Премиум рали София