Хаотичното Гран При на Азербайджан беше спечелено от Хамилтън

Хаотичното Гран При на Азербайджан беше спечелено от Хамилтън

29/04/2018 0 By Габриела Стойчева

Изпълнен с обрати беше четвъртият кръг за сезона, където на финала Хамилтън изпревари три коли, за да запише победа

Баку отново се превърна в сцена за завладяващо, драматично представление. Освен талант, късметът също изигра своята роля, за да доведе до малко вероятен резултат в сезон, който вече се отличава с отказа да се придържа към предвидим сюжет.

Две обиколка преди финала пилотът на Mercedes Люис Хамилтън изпревари съотборника си Валтери Ботас, за когото се очакваше да пресече финиша първи. Това не се случи, след като отломки на пистата пробиха гумата, направиха победата мираж.

Повратният момент обаче дойде по-рано, 10 обиколки преди финала, където пилотите на Red Bull се удариха, предизвиквайки повторна кола за сигурност. Последвалата SC затвори пистата и напусна състезанието за оставащи четири обиколки до финала и с всички пилоти на свежи гуми. Валтери Ботас поведе при рестарта, следван от Себастиан Фетел, Хамилтън и Райконен. Фетел обаче заключи колелата си, което го изпрати широко при завой първи. Ботас имаше позицията и изглеждаше като победител – след това гумата му се спука. 

Така на финалната решетка зад Хамилтън се подредиха Кими Райконен и Серхио Перес.

„Наистина доста емоционално състезание, ако трябва да бъда честен. Валтери свърши толкова изключителна работа днес и заслужаваше да спечели. Освен това Себастиан свърши страхотна работа. Мисля, че днес имах наистина много късмет, така че се чувствам малко странно да съм тук, но трябва да го приема. Не се предадох, продължавам да настоявам.” – коментира след финала Хамилтън.

Снимка: Red bull Content Pool