Google представи новия Android Auto по време на CES

Google представи новия Android Auto по време на CES

06/01/2023 0 By GRACE PACE RACE

Android Auto получи актуализация на дизайна и подобрения на функциите, които ще бъдат достъпни за всички от днес

През май месец миналата година Google за първи път повдигна завесите над изцяло (вече) обновения Android Auto по време на годишна си конференция за разработчици Google I/O. Вчера по време на годишното Изложение за потребителска електроника, по-известно като просто CES, тех-гигантът се настани сред автомобилните производители, за да покаже напредъка на системата.

Новият дизайн приоритизира „три важни цели за шофьорите”: навигация, общуване с приятели и семейство и възпроизвеждане на музика или подкасти. Следователно изгледът на навигацията е преместен вляво, по-близо до водача, така че погледът да се отклонява минимално. 

Новият медиен изглед пък „включва най-доброто от Material You”, за да представи любимите обложки на албуми на потребителя, с добавен бърз достъп до наскоро използвани приложения.

Освен това, тъй като Android Auto е съвместим с всички основни автомобилни марки, оформлението на разделения екран е адаптивно към различни размери на екрана, така че изглежда пропорционално, независимо дали дисплеят има широкоекранен, портретен или друг размер екран.

Без повече извинения от типа „Забравих” с новия Android Auto

Освен новото графично оформление, Google споделя, че са направили Android Auto още по-интуитивен и улесняващ всекидневието. Google Assistant вече предоставя интелигентни предложения, включително напомняния за пропуснати повиквания, бързо споделяне на часа на пристигане и незабавен достъп до музика или подкасти. Екранните команди за бърз достъп ускоряват отговорите на съобщения и обажданията на любими контакти. 

Google обръща специално внимание на желанията и нуждите на клиентите, представяйки една от „най-търсените ни функции” – линия за прогрес на музика и подкасти с възможност за прескачане напред в песен или епизод. Разговори през WhatsApp също се очаква да бъдат въведени скоро. 

Споделяне на цифровия ключ на кола с приятели и семейство

iPhone вече има опцията за споделяне на цифров ключ между приятели и семейство за достъп на вашия автомобил, като същото идва скоро за телефоните на Samsung, а потребителите на Xiaomi ще могат както да използват, така и да споделят цифрови ключове за автомобили по-късно тази година. И вече поддържан от BMW, цифровият автомобилен ключ също ще продължи да се разпространява в повече марки автомобили.

Автомобилите със заводски вграден Google пренасят Google Assistant, Google Maps и други приложения от Google Play директно на екрана на автомобила, без да разчитат на телефон. Новата HD карта на Google вече е достъпна в избрани нови автомобили с вграден Google, първите, от които са Volvo EX90 и Polestar 3.

Снимки: Google