Фестивалът на скоростта в Гудууд се завръща през юни тази година

Фестивалът на скоростта в Гудууд се завръща през юни тази година

02/02/2022 0 By Габриела Стойчева

Гудууд обяви датите и темата на тазгодишния Фестивал на скоростта, която ще бъде „Иноваторите – великите умове на моторните спортове“

Тази година Фестивала на скоростта в Гудууд ще отпразнува техническите забележителности в еволюцията на моторните спортове. Темата ще се съсредоточи върху човешките истории за инженерна изобретателност, които са били винаги присъстващи през цялата история на спорта, и ще хвърли светлина върху бъдещето, тъй като визионерите на моторните спортове играят съществена роля в пионерството на нови технологии, които ще повлияят на следващото поколение движение и мобилност. Фестивалът ще заеме обичайното си място в Гудууд и ще се проведе от 23 до 26 юни 2022 г. 

Future Lab at the 2021 Festival of Speed. Ph. by Toby Adamson.

Темата ще бъде подкрепена от автентична атмосфера с исторически състезателни автомобили и значими личности.

Electric Avenue Guduud Festival na Skorostta

Отдавна утвърден като най-големия празник на автомобилния спорт и автомобилната култура в света, Фестивалът на скоростта е все по-насочен към бъдещето – предоставяйки поглед върху технологиите на утрешния ден, поставени в контекста на историята. 

Продължавайки насочената към бъдещето тема, миналата година бе лансирането на „Електрическо авеню – Пътят към 2030“, новият дом за електрическа мобилност на Фестивала на скоростта в Гудууд. Иновацията зад развитието на електромобилите ще бъде показана отново тази година като дестинация за клиентите да задават въпроси на експертите, да проверяват най-новите електромобили и да научат за ползите, свързани с преминаването към електрически.

Festival of Speed 2017- Stephanie O'Callaghan

Ново за 2022 г. ще бъде специално изживяване за любителите на събитията да седнат зад волана на различни вълнуващи електромобили.

Снимки: Goodwood Festival of Speed