5 Формула 1 отбора ще участват във Фестивала на скоростта в Гудууд

5 Формула 1 отбора ще участват във Фестивала на скоростта в Гудууд

24/05/2022 0 By Габриела Стойчева

5 настоящи Формула 1 отбора са потвърдени да вземат участие във Фестивала на скоростта в Гудууд тази година

Тази година Фестивалът на скоростта в Гудууд, където главен партньор е Mastercard, ще се проведе на 23-26 юни. Пет настоящи Формула 1 отбора ще са част от програмата, които не само ще бъдат изложени, но и ще участват активно. Фестивалният F1 Pit Lane, представен от Sky, ще бъде домакин на тези отбори през уикенда, създавайки уникално пространство, споделено от членове на обществеността, пилоти и инженери, подготвящи колите си за изкачването по легендарния участък от Фестивала – хълма. 

5 Formula 1 otbora shte uchastvat vav Festivala na skorostta v Guduud

Сред отборите, за които в момента е потвърдено, че ще се присъединят към Фестивала на скоростта в Гудууд това лято, включват: McLaren F1 Team, Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, Scuderia Ferrari Formula 1 Team и Williams Racing.

В съответствие с тазгодишната тема, „Иноваторите – великите умове на моторните спортове“, Гудууд ще сподели със своите посетители значимата година за Формула 1 и ще създаде атмосфера, подчертаваща революционната еволюция на отборите през различните епохи.

5 Formula 1 otbora shte uchastvat vav Festivala na skorostta v Guduud

Феновете също могат да очакват с нетърпение да видят гама от емблематични автомобили от Формула 1 от десетилетията в действие, тъй като традицията машините от Формула 1 да се изкачват на хълма продължава. През 2021 г. Фестивалът на скоростта започва от печелившия шампионата Mercedes W10, заедно с дуото на McLaren Даниел Рикиардо и Ландо Норис и световния шампион от Формула 1 Дженсън Бътън от 2009 г., които се състезаваха с времето по легендарното трасе от 1,86 км. 2022 г. ще добави своя собствена селекция от незабравими моменти към богатата история на фестивала.

5 Formula 1 otbora shte uchastvat vav Festivala na skorostta v Guduud

„Гордеем се, че в една година, в която ще наблягаме на иновациите в моторния спорт, можем да създадем място за феновете, които да изследват развитието през различните епохи на Формула 1, които ни доведоха до този момент. Нямаме търпение да посрещнем отборите в Гудууд това лято и очакваме невероятните гледки и звуци на легендарните машини от Формула 1 и пилотите, които отново ще се изкачват на хълма.” – споделя херцогът на Ричмънд.

Също така тази година по време на Goodwood Festival of Speed Michelin Supercar Paddock ще представи едни от най-дивите и невероятни машини в производство днес – част от тях вижте тук!

Снимки: Goodwood Festival of Speed