Фестивалът на скоростта в Гудууд със специално внимание върху електромобилите

Фестивалът на скоростта в Гудууд със специално внимание върху електромобилите

29/06/2021 0 By Габриела Стойчева

Остава малко повече от седмица до Фестивала на скоростта, който тази година ще се проведе в периода 8-11 юли

„Електрическо авеню – Пътят към 2030 г.“, представен от Sky Zero е новият интерактивен дом за електрическа мобилност, който ще се настани на Фестивала на скоростта в Гудууд през 2021 г.

Основната нова атракция е проектирана да насърчи трайно наследство от положителна промяна, като дава възможност на посетителите да изследват електрическия начин на живот; „Електрическо авеню – Пътят към 2030“ ще бъде пространство, където посетителите ще могат да задават въпроси на експертите в индустрията, да проверяват най-новите електромобили и да научат за предимствата, свързани с преминаването към електричество.

Като най-големия световен празник на автомобилния спорт, автомобилната култура и бъдещите технологии, Гудууд признава, че Фестивалът на скоростта има значителна роля в подкрепата на потребителите по пътя към 2030 г. (когато продажбата на чисти бензинови и дизелови пътни автомобили се очаква да бъде забранена) , както и инициативата на правителството на Обединеното кралство да произвежда нетни нулеви емисии до 2050 г. 

„Електрическото авеню – Пътят към 2030 г.“ ще бъде разположен в сърцето на Фестивала на скоростта, между Future Lab, представен от bp, и First Glance Paddock.