Единственият по рода си фестивал на скоростта у нас, Sofia Festival of Speed, се завръща

Единственият по рода си фестивал на скоростта у нас, Sofia Festival of Speed, се завръща

15/06/2023 0 By Габриела Стойчева

Единственият по рода си фестивал на скоростта в България - Sofia Festival of Speed - се завръща за втора година, като организаторите обещават по-голям мащаб и атрактивни дейности за всички посетители

На 23, 24 и 25 юни (петък, събота и неделя) от 11:00 до 19:00 ч. в Парк „Аерогара – София“, Терминал 2, ще се проведе второто издание на Sofia Festival of Speed. 

Навярно всеки с любов и отношение към автомобилите е запознат със световноизвестния Фестивал на скоростта в Гудууд. Е, благодарение на невероятната организация на хора, които са приели развитието на моторните спортове и автомобилизма генерално за своя лична мисия, и ние в България ще имаме подобно събитие.

Тази година мащабът на Sofia Festival of Speed значително се разраства, като събитието обединява

сили с първото по рода си мото-автомобилно шоу в България – „Sofia Moto Fest”. Организира се от Софийските мото клубове чрез Сдружение „София МС 22“.

Програмата на Sofia Festival of Speed за 2023 г. включва статична експозиция на над 50 спортни, луксозни, ретро, рали и дрифт автомобила, включително и демонстрационни

такива. Сред изложителите ще са официалният представител на Ferrari и Maserati за България – Ауто Италия, Das Auto Service, Mirafiori, TradeIN и Easy Rent.

За класическата част на фестивала ще се погрижи софийският ретро клуб AvangarD Classic Club, който ще представи 10 автомобила, обединени от темата „големите калници”.

Приятелите ни от Kinetik Automotive и Red Zone VR Racing Lounge са не само партньори на събитието, но и ще вземат участие във фестивала. Компанията за продажби на луксозни недвижими имоти Unique Estates пък ще изложат отбрани предложения пред публиката.

На фестивала ще присъства още и Иван Влъчков, 6-кратният шампион на България в серия „туринг” от националния шампионат по затворен маршрут. Той ще представи своите SIN Car R1 GT4 и Honda Civic.

Най-известният ни български артист в моторспорт средите, Иван Иванов – Vansz, също ще бъде част от Sofia Festival of Speed, където ще участва със специална авторска изложба.

Типично в духа на един фестивал на скоростта, Sofia Festival of Speed 2023 ще представи забавление с обучителен характер за най-малките със своята детска „Академия по безопасно шофиране”.

Премиум Рали София – Свети Влас старт 2023

В първия ден (23 юни) от фестивала стартира също така и Премиум Рали София – Свети Влас, утвърдило се като формат, успешно съчетаващ мощните и атрактивни автомобили и опознаването на различни дестинации. В XI му издание между 50 и 60 спортни автомобила ще преминат през София, Свети Влас, Белград, Будапеща и ще финишират на емблематичната писта на Формула 1 Хунгароринг.

Официален спонсор на Sofia Festival of Speed е един от водещите производители на гуми в Европа – Continental и професионалния сервиз МединаМед.