5 поредни победи, 53 точки аванс: Никола Цолов спечели 3/3 състезания този уикенд

5 поредни победи, 53 точки аванс: Никола Цолов спечели 3/3 състезания този уикенд

12/06/2022 0 By Габриела Стойчева

Третият кръг от испанската Формула 4 този сезон донесе на Никола Цолов пета поредна победа в дебютната му година

Българският лъв Никола Цолов записа пета поредна победа в испанската Формула 4. След като финишира първи в едва първото си Формула 4 състезание в „Портимао” в Португалия на 1 май, на следващия кръг в „Херес” той записа две последователни във второ и трето състезание. Днес Цолов премина старт-финалната решетка на първо място и в трите състезания, с което си осигури забележителния аванс от 53 точки пред прекия си съперник Тимотеуш Кухарчик от MP Motorsport. 

Никола Цолов в своя Формула 4 болид

Още по-забележително е да се отбележи, че в 9-е старта от началото на сезона във Формула 4 Никола Цолов взима всички точки за най-бързи обиколки.

След великолепното си представяне този уикенд на писта „Рикардо Тормо“, постиженията на 15-годишния българин изглеждат така:

9/9 най-бързи обиколки

6/9 първи места

5/9 последователни победи

163 точки, с които повежда генералното класиране в шампионата.

Никола Цолов в своя Формула 4 болид на пистата „Рикардо Тормо“

Сезонът в испанската Формула 4 се провежда в седем кръга, като всеки от тях включва по 3 старта. След третия кръг в „Рикардо Тормо“ край Валенсия на 11-12 юни следва класическа „Спа” в Белгия на 8-9 юли, „Арагон“ на 3-4 септември, „Навара“ на 1-2 октомври и писта „Каталуня“ на 12-13 ноември.

Снимки: Никола Цолов / Instagram