Подиум и второ място за Георги Димитров в британската Формула 4 на „Оултън Парк”

Подиум и второ място за Георги Димитров в британската Формула 4 на „Оултън Парк”

13/06/2022 0 By Габриела Стойчева

17-годишният Георги Димитров успя да си върне по забележителен начин три позиции и в крайна сметка да запише второ място в третото състезание за уикенда

Този уикенд се състоя четвъртият кръг от британската Формула 4 (ROKiT F4 British Championship), където Димитров отново показа уменията си на „Оултън Парк”. 

В първото състезание пилотът на JHR Developments финишира на 4-о място поради технически проблеми още на старта. Въпреки това, Георги Димитров записа втора най-бърза обиколка. Във второто състезание Димитров стартира от 9-о място, но за кратко време успя да навакса три позиции и в крайна сметка пресече старт-финалната права на 6-о място.

Георги Димитров на подиума след като записа второ място в третото състезание за уикенда

Третото състезание донесе най-високият резултат, с P3 стартова позиция и впоследствие второ място на финала.

След уикенда в „Оултън Парк” Георги Димитров натрупа актив от 85 т., които го отвеждат на 7-о място в генералното класиране и само на 1 точка разлика от 6-о място. Заслужава си да споменем, че сред пилотите на JHR Developments Георги Димитров е най-напред в класирането.

Сезонът на британската Формула 4 се състои от десет кръга с по три състезания. След уикенда на „Оултън Парк” следва писта „Крофт” край Северн Йоркшир на 25-26 юни, „Кнокхил” (Фифе) на 30-31 юли, „Снетъртън” (Норфолк) на 13-14 август, „Тръкстън” край Хемпшир на 27-28 август, познатият „Силвърстоун” на 24-25 септември и последният кръг е на писта „Брандс Хач” край Кент на 8-9 октомври.

Състезанията от британската Формула 4 се излъчват в неделя по ITV4, докато испанската Формула 4 се предава на живо b1b.tv

Снимки: Георги Димитров / Twitter