Време за класики: The I.C.E. Сейнт Мориц 2024

Време за класики: The I.C.E. Сейнт Мориц 2024

05/02/2024 0 By GRACE PACE RACE

С настъпването на февруари наближава и едно от важните събития за годината в автомобилния свят - зимният конкурс за елегантност The I.C.E. Сейнт Мориц

Миналата година бе първото посещение на GRACE PACE RACE на конкурса. Тогава успяхме да ви покажем голяма част от легендарните класики, които бяха разположени върху замръзналото езеро в Сейнт Мориц, отразявайки величието на Швейцарските алпи. 

Тази година изданието се завръща на познатата локация с обещания за още повече класически емоции и международно признато жури, което да присъди всички награди.

Провеждайки се на вероятно най-емблематичното замръзнало езеро в света, марката за луксозни часовници Richard Mille също се завръща като основен спонсор за втора поредна година.

The I.C.E. Сейнт Мориц 2024

Проведен за първи път през 2019 г., The I.C.E. Сейнт Мориц става сред диамантените събития на Engadin St. Moritz Tourism AG от 2020 г. насам. От първото си издание The I.C.E. Сейнт Мориц създаде безпрецедентен формат в света на конкурсите за елегантност: смесица от изкуство и спорт, статично и динамично на уникално място.

Ferrari 512 - The I.C.E. Сейнт Мориц 2024

Събитието, неотделимо от присъствието на езерото, което е домакин на събитието, винаги се е провеждало с уважение към околната среда и природното наследство на Енгадин. Участващите автомобили са внимателно подбрани и общественият достъп е ограничен, за да се запази неоценимата им стойност.

Arctic Porsche 356 - The I.C.E. Сейнт Мориц 2024

По традиция, конкурсът ще се проведе в два дни, като журито е специално избрано. Към тазгодишното издание ще се присъединят имена като Ричард Адато – член на комисията за подбор на Pebble Beach Concours d’Elegance, където той е и съдия повече от тридесет години; Матиас Дутрело – основател и бивш директор на The Quail, A Motorsports Gathering, водещото събитие на Monterey Car Week; Августин Сабатие-Гарат – водеща личност на международната аукционна сцена, работещ с RM Sotheby’s от 2012 г., където в момента заема позицията на директор продажби за пазарите на EMEA. 

Събитието ще се проведе на 23 и 24 февруари в Сейнт Мориц.