Вижте новата Skoda Fabia RS Rally2!

Вижте новата Skoda Fabia RS Rally2!

14/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

Новата Fabia RS Rally2 е наследник на изключително успешната Fabia Rally2, с която са записани 1710 рали победи и 12 световни титли при пилоти/конструктори в целия свят в ръцете на различни пилоти

Новото поколение Skoda Fabia RS Rally2 е базирано на пътния автомобил четвърто поколение Skoda Fabia, но, разбира се, приликата остава само на външен вид.

Новата Skoda Fabia RS Rally2 в движение

1,6-литров турбо двигател развива близо 289 к.с. и 430 Нм въртящ момент чрез петстепенна секвенциална скоростна кутия. По стандарт от модерните времена, задвижването се осъществява и от четирите гуми и има два диференциала.

Направени са редица подобрения в спирачната система на Fabia RS Rally2, като голям акцент също е насочен към корпуса на каросерията – който включва 35,8 метра стоманена тръба за ролкейджа, както и по-добро разпределение на теглото.

Новата Skoda Fabia RS Rally2 крило

Включени са също чисто нов аеродинамичен пакет, по-дълъг ход на окачването и подобрена електрическа технология. По-дългото междуосие също предизвика разработването на нова кинематика на окачването. В допълнение към дизайна на диференциала, характеристиките на превключването на трансмисията и издръжливостта на различните компоненти също са оптимизирани.

Новата Skoda Fabia RS Rally2 отзад

Новото поколение Fabia RS Rally2 също е и първото, което да носи обозначението „RS“. Автомобилът вече е завършил цялостна програма за тестване и се очаква да го видим по етапите в близко бъдеще.

Снимки: Skoda Motorsport