RB18 пристигна в България като подготовка за Red Bull Showrun Plovdiv

RB18 пристигна в България като подготовка за Red Bull Showrun Plovdiv

15/06/2022 1 By GRACE PACE RACE

RB18 пристигна в България! Искаше ни да добавим и „мистериозно” към заглавието, но тук няма никаква мистерия - на 25 юни Гребният канал в Пловдив ще бъде озвучен от двигателя на шоу болида на Red Bull

Болидът, който виждате на снимките, е актуалното поколение RB18 на Red Bull за сезон 2022. Разбира се, пилотите на отбора не са останали само с една кола – това е шоу болид. Но въпреки това, е невероятният шанс за всеки, който все още не е посетил състезание от Формула 1 през тази година, да види на живо основата на радикалните промени в правилата при конструкцията, през които премина шампионата за 2022.

В деня на събитието на 25 юни Дейвид Култард ще шофира друг болид – RB7, който беше актуален през 2011 г.

Галерия: RB18 в Пловдив

Какво точно е събитието?

Red Bull Showrun е серия от събития, които пренасят духа на Формула 1 на различни локации по света. Тази година България за първи път става част от календара на събитието, където зрителите ще имат възможност да чуят неповторимия звук на болид от Формула 1. Зад волана му ще застане британецът Дейвид Култард, който в края на 2008 г. прекрати кариерата си като пилот.

Събитието ще включва дрифт, джет ски шоу, музикална програма и още много изненади за любителите на моторните спортове. Red Bull Showrun Plovdiv ще се стартира в събота, 25 юни, от 18.00 ч. на Гребния канал в Пловдив.

Клик тук за повече информация и билети!