4 необичайни перспективи – Renault представя новите Clio R.S. Line, Megane R.S. Trophy, Captur и Zoe

4 необичайни перспективи – Renault представя новите Clio R.S. Line, Megane R.S. Trophy, Captur и Zoe

11/10/2019 0 By Габриела Стойчева

Два дена преди Автосалон София Renault използваха момента да представят изцяло новия хотхетч Megane R.S Trophy, електрическото Zoe, проходимия Captur и обновения флагмен на французите Clio във версия R.S Line под името „4 нови модела. 4 необичайни перспективи"

Най-новият електрически представител в гамата на Renault e обновеният Zoe, който получава по-голяма 53-киловатова батерия (с 11 киловата повече от предишната) и удължен пробег от приблизително 400 км. Мощността му скача от 80 кВ на 100 кВ и 245 нютон метра. Най-голямата промяна е използването на бързия CCS Combo 2 кабел, с който автомобилът достига до пълен заряд на бързозарядна станция за около час. Моделът се предлага в 3 версии – Play, Iconic и GT Line.

Някои от основните материали в интериора на Iconic версията са от рециклирана пластмаса, което допълнително подчертава екологичната философия на Zoe. Стандартно всяка версия идва с 9.3-инчов инфотейнмънт дисплей и 10-инчов дисплей зад волана. Системите за сигурност включват аварийно спиране, поддържане на лентата, разпознаване на пътни знаци.

Captur също е претърпял нужните промени, за да е в крак със своите събеседници на френската сцена. Базиран на новата платформа на Renault CMF-B, новото поколение Captur е по-лек, по-аеродинамичен и по-икономичен от предшественика си. Освен видимо уголемен, SUV-ът претърпява промяна на стоповете, цялостния интериор, който е същият в ZOE и Clio, и добавя 27 литра към обема на багажа, който става 536 л. общо – цифра, която от Renault казват, че няма аналог в този клас. Моделът се предлага в бензинов (1.0 и 1.3-литров) и дизелов (1.5-литров) двигател, като от следващата година ще бъде наличен и като плъг-ин хибрид.

Megane R.S. Trophy е спряган за хотхечите на хотхетчите. Рекордьорът на „Нюрбургринг“ в категория предно предаване има 300 к.с, генерирани от 1.8-литровия турбо DOHC двигател. Новото при модела е интегрирането на 4WS система, която позволява завъртане на предните и задни колела в зависимост от скоростта, с която се движите. Стандартно пристига с 6-степенна ръчна скоростна кутия, но срещу около 4000 лв може да получите и полуавтоматик. С помощта на 4-те цилиндъра и „свалените“ 130 кг. при версията R.S. Trophy-R, той изминава обиколка на „Нордшлайфе“ за 7 минути и 40.1 секунди – с около 3 секунди по-бързо от Honda Civic Type R. 

Акцентът на вечерта се намираше прикрито затворен в инфинити стая, в която накъдето и да се обърнеш, блясъка на новото Renault Clio R.S Line се виждаше от всеки ъгъл. 

R.S Line комбинира практичността на модерната градска кола с изкуството на спортното усещане. Иконата, която Renault наричат „Бъдещето, което разпознава миналото“, получава ъпгрейд с изцяло LED светлини на предни и задни фарове, уголемена предна решетка и „скулптуриран“ преден капак, който да подхожда на спортната версия.

Французите споделят, че интериорът е създаден специално с фокус към шофьора  („Smart Cockpit“), а доказателство за това е основният 9.3-инчов „плаващ“ инфотейнмент дисплей, познат ни и от останалите модели на марката. R.S Line се различава още по червените шевове на седалките, акценти по таблото и вентилационните отвори.