Официално: Red Bull пуска лимитирана в 50 броя улична хиперкола на име RB17

Официално: Red Bull пуска лимитирана в 50 броя улична хиперкола на име RB17

29/06/2022 0 By GRACE PACE RACE

За първи път в историята автомобил ще носи емблемата на Red Bull - хиперколата на име RB17

Дизайнер на струващата 5 милиона паунда (при това преди таксите) хиперкола е не кой да е, а Ейдриън Нюи – легендарният Формула 1 инженер и понастоящем главен технически инженер на Формула 1 отбора Red Bull Racing. Колата ще бъде произведена с ограничен тираж от 50 броя, които ще бъдат построени в базата на Red Bull Advanced Technologies.

Официалната пресконференция за колата на Red Bull

Задвижван от хибриден двигател V8, спецификациите на мощността се посочват при над 1100 к.с., като двуместният хиперавтомобил е проектиран около въглеродно-композитно тръбно шаси. RB17 също така ще разполага с най-модерния “ground effect” пакет, наличен в серийно производство автомобил.

Цената от над 5 милиона паунда наистина е главозамайваща, но тази собственост включва нещо повече от автомобила, което създава тясна връзка с екипа на Red Bull Racing чрез достъп до симулатори, разработване на програма за автомобили, обучение и опит на писта. RB17 ще се поддържа директно от фабриката, с индивидуален подход и поддръжка, съобразена с всеки собственик и неговия начин на използване за автомобила.

Официалната пресконференция за колата на Red Bull

„RB17 бележи важно постижение в еволюцията на Red Bull Advanced Technologies, вече напълно способен да създаде и произвежда сериен автомобил в нашия технологичен кампус на Red Bull“, споделя Кристиан Хорнър, директор на екипа на Red Bull. „Освен това, RB17 е първата кола, носеща марката Red Bull, достъпна за колекционери”

Ейдриън Нюи и Кристиан Хорнър на прескоференцията за първата кола на Red Bull

Производството на RB17 ще започне през 2025 г.

Снимки: Red Bull Content Pool