Ето го първото електрическо комби на Volkswagen – ID.7 Tourer

Ето го първото електрическо комби на Volkswagen – ID.7 Tourer

19/02/2024 0 By GRACE PACE RACE

Volkswagen продължава да разширява ID. гамата си, а след изцяло електрически градски коли, бус и SUV е време за един фастбек. Това е първият ID.7 Tourer

Volkswagen казва, че ID.7 Tourer е един от първите изцяло електрически комби коли в горния среден клас. Неговият ДВГ еквивалент е новият Passat Variant. С представянето на ID.7 обаче Volkswagen ефективно покрива пазара; от избор между ДВГ с бензиново или дизелово гориво, хибриди и пълно електрифициране. 

Това е първият ID.7 Tourer

Новият ID.7 Tourer обещава дълъг пробег. Конкретно 685 км по WLTP. Моделът е оборудван с последно поколение електрическа задвижваща система, като Volkswagen отново ще предложи два различни размера батерии, както и при седана ID.7. Това означава, че ID.7 ще получи 77-киловатчасова батерия, както и 86-киловатчасова такава. Най-голямата батерия е проектирана за максимален капацитет на зареждане до 200 кВ в DC станции. 

Това е първият ID.7 Tourer

ID.7 Tourer споделя повечето от външните си размери с фастбек седана ID.7. И двата модела са дълги 4961 мм и имат много дълго междуосие от 2971 мм със съответно къси надвеси като отличителни черти. Ширината на двата модела ID.7 е 1862 мм (без външните огледала). И двата ID.7 са високи 1536 мм. 

Както при седана ID.7, предната част отразява следващия еволюционен етап на ID. дизайн. Фаровете вече имат по-тънък вид, а като опция ID.7 Tourer ще се предлага с IQ.LIGHT LED матрични фарове, включително хоризонтална LED лента отляво и отдясно на осветеното лого на Volkswagen, както и функцията за автоматично управление на дългите светлини Dynamic Light Assist.

В зависимост от оборудването, аеродинамично оптимизираните лети джанти се предлагат в размери от 19 или по избор 20 инча. Планирано е да последва и опционална 21-инчова джанта.

Това е първият ID.7 Tourer
При това ниво на мощност батерията може да се презареди от 10 до 80 процента за значително по-малко от 30 минути.

Къде са разликите? Ами, седанът ID.7 е получил допълнение отзад, което освен, че изглежда красиво, е и функционално. 605 литра сочи обема в багажното отделение при вдигнати седалки или 1714 литра, когато наистина се нуждаете от пространство, а не пътници отзад.

В интериора ID.7 Tourer запазва духа на ID.7 и също ще представи AR head-up дисплей като стандарт. Дигитално управление на вентилационните отвори, масажни седалки, димируем стъклен покрив и контролиране на настройки като фоново осветление или музика през приложение. Имаме всичко!

В бъдеще дори шофьорите и пътниците на всички нови ID. моделите и новите Tiguan и Passat могат да използват гласовия асистент за достъп до базата данни с изкуствен интелект, предлагана от ChatGPT.

Повече за ID.7 ще ви разкажем съвсем скоро 😉

Снимки: Volkswagen