Новият управител на OMV България е Ангел Тухов

Новият управител на OMV България е Ангел Тухов

27/01/2024 0 By GRACE PACE RACE

Ангел Тухов поема ръководния пост като управител и мениджър „Верига бензиностанции“ на OMV България от този месец

Ангел Тухов застава на мястото на досегашния управител Дечебал Тудор, който пое управлението на компанията през месец март 2019 г., но към днешна дата ще пренасочи усилията си в OMV Сърбия. Г-н Тухов ще заеме поста ефективно от януари 2024 г.

Новият управител на OMV България е Ангел Тухов

Изборът на лице за поста е очакван. Ангел Тухов има над 7 години ръководен опит в мениджмънта на компанията, като през последните две години заема длъжността изпълнителен директор на OMV Petrom Молдова.

Професионалната му кариера се развива изцяло в OMV и преминава през всички нива на корпоративната йерархия. Той започва работа във финансовия отдел на OMV България през 2010 г. Две години по-късно е назначен на поста мениджър логистика за непетролни продукти за България, а впоследствие и за Сърбия.

През годините г-н Тухов натрупва солиден опит и експертиза в различни отдели на компанията, в управлението на проекти и разработването на стратегии за развитие на бизнеса. 

Щастлив съм, че тази отговорна позиция ми дава възможност да се върна в България. Заедно с екипа ще продължим да надграждаме качеството, което българските потребители свързват с горивата MaxxMotion, VIVA café и цялостното изживяване в нашите обекти. Ще продължим да укрепваме лидерската позиция на OMV България и нейния имидж на иновативна и социално отговорна компания, предлагаща висококачествени продукти и услуги. Уверен съм, че ще продължим положителната тенденция и ще поведем компанията към нови успехи в съответствие с изпълнението на нашата дългосрочна стратегия за устойчивост. Много благодаря на Дечебал за неговите усилия и отдаденост през последните години – казва г-н Тухов.

Основен фокус на компанията остава осигуряването на качествени продукти и услуги, с грижа за хората и средата, изпреварвайки променящите се потребности и очаквания на пътуващите. До 2023 г. OMV е инвестирала в България над 400 милиона лева. В момента в обектите на OMV в страната работят около 1 400 души.   

Снимки: OMV България