Макс Верстапен с победа в Австрия, двата Mercedes отпаднаха

Макс Верстапен с победа в Австрия, двата Mercedes отпаднаха

01/07/2018 0 By Габриела Стойчева

Макс Верстапен спечели в сензационно Гран При на Австрия, следван от двете Ferrari на Райконен и Фетел

Себастиан Фетел отново си върна преднината в шампионата на пилотите, след като Люис Хамилтън отпадна от състезанието поради технически проблеми. Ромен Грожан и Кевин Магнусен от Haas завършиха съответно четвърти и пети. И двамата пилоти на Force India – Серхио Перес и Естебан Окон, както и Шарл Льоклер и Маркъс Ериксон завършиха последователно един след друг. Фернандо Алонсо завърши осми, между пилотите на Force India и тези на Sauber.

Валтери Ботас бе вторият пилот, отпаднал от състезанието, след като получи проблем със скоростната кутия. Преди него се оттегли и Нико Хюлкенберг от Renault. 

Хамилтън поведе в момента, в който Ботас излезе от състезанието, и беше изкарана виртуална кола за сигурност. Mercedes се възпротивиха да извадят Хамилтън от лидерството, което впоследствие се обърна срещу тях, защото Red Bull и двете Ferrari влезнаха в бокса и излязоха на около 13 секунди зад Хамилтън, с по-пресни гуми.

Даниел Рикиардо от Red Bull изглеждаше така, сякаш ще завърши на подиума, но започна да получава мехури на гумите, които впоследствие и другите пилоти изпитаха, и трябваше да премине през втория си пит-стоп по-рано.

Няколко обиколки по-късно Рикиардо получи проблем със скоростната кутия и, за съжаление, беше следващият пилот, който се оттегли от състезанието. Няколко обиколки по-късно Брендън Хартли от Toro Rosso също се оттегли от състезанието поради механичен проблем.

С по-малко от 10 обиколки до края, Хамилтън получи проблем с колата и също трябваше да се оттегли. След като стартираха състезанието 1-2, и двата автомобила на Mercedes трябваше да се оттеглят. Щофел Вандорн стана последният пилот, който да отпадне от състезанието с една обиколка, оставаща до края. 

Снимка: Red Bull Content Pool