Единствен по рода си Ford Bronco Pope Francis Center First Edition отива на търг

Единствен по рода си Ford Bronco Pope Francis Center First Edition отива на търг

25/01/2022 0 By Габриела Стойчева

Ford Bronco Pope Francis Center First Edition отдава почит на оригиналния Ford Bronco от 1966 г.

Форд предоставя специално модифициран Bronco от 1980 г. за използване от папа Йоан Павел II при посещението му в САЩ, през 1-7 октомври 1979 г. Автомобилът, в Wimbledon White тогава включва открито задно отделение, което позволява на папата да стои и поздрави неговите приятели и последователи. След посещението на папата собствеността на автомобила се предава на Тайните служби на Съединените щати.

Днес Ford Motor Company и Pope Francis Center в Детройт ще продадат на търг единствен по рода си Bronco, отдаващ почит на оригиналния Ford Bronco от 1966 г. на годишния търг Barrett-Jackson в Скотсдейл, Аризона, в четвъртък. Ексклузивното 2021 издание на Bronco е боядисано с класическия екстериорен цвят Wimbledon White, който първоначално е представен през 1966 върху модела, но днес обаче не е наличен за поръчка при текущата гама. Емблематични боядисани в сребърно елементи са лицевата част на решетката от една част и горната част на модулната предна метална броня. Ретро стоманените джанти допълват визията.

За контрастен ефект са използвани акценти Rapid Red елементи, забележими в долната част на вратите, както и върху стикерите на капака. Поглеждайки към интериора, двуцветните седалки се микс от Wimbledon White и черна кожа, като същият нюанс се забелязва и на арматурното табло, където надписът „BRONCO“ е завършен в откроително червено.

 

Единственият по рода си 2021 Ford Bronco Pope Francis Center First Edition ще бъде продаден на търг в Barrett-Jackson в четвъртък, 27 януари, като всички приходи ще бъдат в полза на Pope Francis Center в Детройт в борбата му срещу бездомните хора.

Снимки: Ford