Електромобил на годината в България стана Hyundai IONIQ 6

Електромобил на годината в България стана Hyundai IONIQ 6

21/03/2024 0 By GRACE PACE RACE

Вчера Прес Авто Клуб България провъзгласи победителите в най-престижния автомобилен конкурс у нас „Кола на годината”. Ето и кои са победителите

След като миналата седмица се проведе националният тест на финалните петици от трите категории, журналистите на Прес Авто Клуб България имаха 4-дневен срок да изкажат експертното си мнение. 

Кола на годината в България 2024

Както вече ви споменахме, тази година конкурсът претърпя промени, като членовете на ПАК България финализираха формата до три категории – Кола на годината, Електромобил на годината и Премиум автомобил. 

Кола на годината в България 2024

Кола на годината в България 2024 е Skoda Superb

Престижната награда Кола на годината грабна новата Skoda Superb. Тя спечели най-много точки по 6-те параметъра, които служат за оценява на претендентите, а именно дизайн, задвижване, функционалност, пътно поведение и комфорт, безопасност и системи за сигурност и цена.

Електромобил на годината в България 2024

Кола на годината в България 2024

В категория Електромобил на годината статуетка грабна Hyundai IONIQ 6, който впечатлява не само със своя нестандартен дизайн, но и високоволтова архитектура, голям пробег на батерията.

Премиум автомобил в България 2024

Премиум автомобил на годината е BMW 5

В категория Премиум първото място си извоюва BMW Серия 5.

Дългогодишни партньори на конкурса са OMV, Уникредит Лизинг и специалистът в областта на авторепаратурните услуги Лазурит 94.

Снимки: Тони Тончев